UNISON RESEARCH LUIDSPREKERS

ontkoppeld van haaifaai

Unison Research is hoogstwaarschijnlijk niet de eerste waar u aan denkt, bij het zoeken naar een set nieuwe luidsprekers. En dan helemaal niet van het soort: hoornluidsprekers.
Maar… het is niet helemaal zo raar. Want zoals bekend staat Unison Research op de hoogste ladder als het gaat om buizenversterkers. En bij het vinden van een goede match van een luidspreker met een buizenversterker, is het soms zoeken naar een speld in een hooiberg. En sinds kort heeft u kans om die speld op te kunnen rapen. Hoogrendement, geschikt voor versterkers van 10 Watt tot 200 Watt en in een super-coole retrolook.

           

Unison Research Max1

Met een hoogte van bijna 1 meter en een breedte van 35 centimeter, hebben we het wat formaat betreft over een makkelijk plaatsbaar model. Uber-cool en een knipoog naar het verleden, ‘nieuw-retro’ noem je dat toch? Het hoge rendement van 94 dB, een gewicht van bijna 40 kilogram en een crossover op 2000 Herz, genereren samen met het vlakke impedantie verloop, een makkelijk, snel en dynamische weergave. Audiofiel compleet verantwoord, maar het haalt u snel uit het audiofiele luisteren. Volgt u me?

Prachtig combinerend met elke buizenversterker; de impedantie kan met een schakelaar aangepast worden op de versterker. De combinatie met een versterker van Pathos (hybride) is fantastisch. Zoals trouwens elke Pathos weergaloos combineert met praktisch elke hoornluidspreker. Heel veel ruimtelijke informatie en een weergaloze spreiding, genereren het ‘live’ gevoel in uw luisterkamer. De papieren 12 inch woofer is gecoat.

Prijs: € 4.700,– per paar

 

 

Unison Research Max2

In navolging op de Max1, is onlangs toegevoegd de Max2. In alle opzichten een grotere broer en hoewel op de foto’s wat moeilijk te zien, is Max2 een stuk groter, zwaarder en speelt met een nòg hoger rendement. Het is bij de Max2 niet alleen de duidelijke knipoog naar het verleden, maar laat ons ook vooral horen waarom sommige concepten springlevend zijn.

Het crossover ligt op 800 Herz en dat is vrij laag. De afmeting is op spikes, ongeveer 105 cm, diep 54 cm en breed 44 cm. Het gewicht is een imposante 60 kg en het rendement ligt op 96 dB. De 15 inch papieren woofer is gecoat.

Prijs € 7.800,– per paar