JBL AUDIO

JBL L100 Classic

Het Amerikaanse JBL introduceerde op de CES een luidspreker die gelijk bij de introductie als iconisch beschouwd mocht worden. We hebben het over de JBL L100 Classic. Geheel opnieuw ontworpen en uitgebracht ter ere van de zeventigste verjaardag van JBL.

.

.

JBL L100 Classic

De JBL L100 Classic is de feitelijke opvolger van de vroeger zéér bekende en gewaardeerde JBL L100. Een drieweg monitorluidspreker. Ondanks dat deze luidspreker een retro uiterlijk heeft, is de techniek; filter en units up-to-date en klinkt deze forse monitorluidspreker als een moderne speaker, anno nu.
Het Quadrex schuimrooster is verkrijgbaar in zwart, oranje of blauw. De kast is gefinisht in notenhout fineer en ik zou altijd adviseren om de stands erbij te nemen. De hoek die de stands hebben is uitgekiend, waardoor er een redelijk groot holografisch beeld ontstaat. Mits u zich goed door ons laat adviseren over plaatsing van de luidsprekers.

De L100 Classic maakt gebruik van de nieuw ontwikkelde titanium dome-tweeter van het type JT025Ti1 met een diameter van 25 millimeter. De middentonen komen voor rekening van een driver van het type JM125PC met een diameter van 125 millimeter. Dit is een gegoten middenframe driver met pure papierpulpconus. Lage frequenties worden geleverd door de woofer van het type 1200FE met een diameter van 300 millimeter. De L100 Classic is een basreflexsysteem met de baspoort aan de voorkant. De luidsprekeraansluitingen zijn verguld.

Deze luidspreker laat zich makkelijk aansturen en heeft niet een specifieke voorkeur voor een buizenversterker, hybride versterker of solid state versterker. Zoals betamelijk is, laat ze u duidelijk horen wat de verschillende eigenschappen en klanken zijn van die versterkers. Middels de draaiknoppen is de speaker instelbaar in de midden- en hoge frequenties. Het laag heeft een lekker aanwezige ‘punch’, waarmee ik absoluut niet mee bedoel: ‘teveel laag’. Voor de rockers en liefhebbers van (live) blues; een speaker als deze kan erg luid spelen, zonder dat het; zoals bij veel andere luidsprekers…’ gaat schreeuwen. Een open, eerlijke, neutrale en communicatieve luidspreker.

Lees hier mijn blog over de JBL L100 Classic: KLIK HIER

Afmeting: 84 hoog (op stands), 39 breed.

Prijs € 4.350,– per paar (exclusief stands)
Prijs € 429,– set stands