HOOFDTELEFOONS

een goede hoofdtelefoon is bepaald geen koud kunstje

Het eerste merk waar ik aan denk bij de weergave door middel van een hoofdtelefoon of koptelefoon, is het Amerikaans Grado. Gevestigd in het Sunset Park van Brooklyn. En hoewel ik persoonlijk niet zoveel met hoofdtelefoons heb, heb ik om de een of andere reden wel wat met dit Grado. Sfeer bevalt me; nuchtere producten in een uitstekende prijs en prestatie verhouding en sinds jaar en dag gebruik ik een Grado hoofdtelefoon voor m’n YouTube filmpjes.
Dus ja, de hieronder staande GH1, gemaakt van die bijzondere boom; ja die moet in onze AUDIO21 collectie zitten.

Grado gh1Grado GH1 Limited Edition

Top hoofdtelefoon; de Grado GH1 LE. Het in New York gevestigde Grado trapt hun nieuwe Heritage-serie af met een wel heel bijzonder model hoofdtelefoon. De Limited Edition GH1 is gemaakt met het hout van een speciale esdoorn.

En daar heeft de Heritage-serie ook haar naam aan te danken: de boom staat namelijk in het Sunset Park van Brooklyn, de thuisbasis van de familie Grado, die met hun bedrijf al sinds 1918 in hetzelfde pand in het stadsdeel te vinden zijn. Grado maakte al eerder hoofdtelefoons met hout erin verwerkt, maar dit is het eerste exemplaar waarbij het materiaal bijna letterlijk uit de achtertuin komt.

Veel versterkers hebben een hoofdtelefoon ingang. Sommige zijn erg goed, de meeste ‘ok’. Wilt u het summum horen, wat deze GH1 in zich heeft, dan zult u een hoofdtelefoon versterker moeten overwegen. Kijk hier bij onze hoofdtelefoonversterkers (KLIK).

De GH1 klinkt dynamisch en een levendige en autoritaire laagweergave. Houdt u ook rekening met de inspeeltijd van 50 tot 100 uren; zowaar geen straf.

Prijs: € 895,–