GRYPHON LUIDSPREKERS

Gryphon Mojo S: referentie monitor luidspreker

Hoewel u hoogstwaarschijnlijk bij Gryphon het eerst denkt aan versterker en phonoversterkers, is er een volledige lijn van top-luidsprekers. Er zijn vele bijzondere luidsprekers, maar Gryphon is méér dan bijzonder. 

 

Gryphon EOS2

De nieuwste luidsprekercreatie van onze Deense vrienden, is de vloerstaande EOS2.

Ik hoef u niet uit te leggen wat ‘stealth’ betekent. In luidsprekerland hebben we het over zichzelf wegcijferende weergevers. De vorm volgde ook de functie; onder andere het elimineren van staande golven, waar feitelijk elke luidspreker (behalve Diesis) in mindere- of meerdere mate last van heeft. Het resultaat bij de EOS2 mag er zijn; een supersnel en precies laag, waarbij men de voordelen van een gesloten kast èn de voordelen van een open kast, uitstekend weet te combineren. De gebruiker kan kiezen om de poorten aan de voorzijde, òf de poorten aan de achterzijde te gebruiken. De plaatsing in elke ruimte wordt er mogelijk door gemaakt en ik heb nog niet eerder deze oplossing gezien.

Hoewel de EOS2 prijsmatig gezien, de meest toegankelijke Gryphon luidspreker is, is er zonder compromissen gebouwd. Een gelaagde carbon woofer en een 34mm Beryllium tweeter. Het wisselfilter bestaat uit handgeselecteerde componenten en het rendement is een fijne 91 dB. Aan te sturen met elke versterker; erg fijn.

Verkrijgbaar in de kleuren ‘Soul Crystal Red’, hoogglans zwart en ‘Stealth Grey’ . Gewicht per luidspreker circa 49 kilogram.

Prijs € 23.760,– per paar

.

.

Gryphon Pantheon

De Gryphon Pantheon is een passieve luidspreker, in tegenstelling tot de hieronder vermelde Trident II. Waar Gryphon in geslaagd is, is om ten allen tijde een correct phasegedrag te bewerkstelligen. En dit onder het mom van

Een constant correcte phase; een constant muzikale vreugde.

Prijs: € 45.600,–

.

.

Gryphon Trident II

De actief aangestuurde Gryphon Trident II behoort tot de absolute top van de wereld van topluidsprekers. Gezien de kwaliteit van de ingebouwde versterkers, is de prijs eigenlijk zeer redelijk. De geluidskwaliteit is dit in het geheel niet: zeer redelijk. Indien een set op de juiste manier wordt ingeregeld, verdwijnt de ruimte.

Prijs € 132.000,– per paar.