GRYPHON LUIDSPREKERS

Gryphon Mojo S: referentie monitor luidspreker

Hoewel u hoogstwaarschijnlijk bij Gryphon het eerst denkt aan versterker en phonoversterkers, is er een volledige lijn van top-luidsprekers. Er zijn vele bijzondere luidsprekers, maar Gryphon is méér dan bijzonder. 

 

Gryphon Mojo S

De Mojo S is voorzien van een Mundorf Air Motion Transformator unit, die de lucht in beweging weet te zetten middels een extreem laag massa folie. Deze AMT tweeter is een beroemdheid in de wereld van top luidsprekers en in de Gryphon Mojo S duizelingwekkend goed gecombineerd met de overige (papieren) units. Een zeer snelle en accurate en complete weergever.
Uiteraard bestaat het wisselfilter uit de beste exclusieve componenten, waarvan onderdelen ook voorkomen in het top Gryphon Kodo systeem. De onderdelen zijn hard-wired gesoldeerd met zilver. Het geheel garandeert een extreme lineariteit.

Een dubellaagse body van de allerbeste kwaliteit MDF en aluminium, intern op verschillende plaatsen, op verschillende manier gedempt. Wol, vilt en andere materialen. De extreem stijve baffle en de bijzondere manier van de ophanging van de units, zorgen voor verminderde negatieve effecten door reflecties van zowel het plafond als de vloer.

Gezamenlijk op de zeer zware, speciaal ontwikkelde stands, is de Mojo S wellicht uw droomspeaker. Verkrijgbaar in praktisch elke kleur. Gewicht per luidspreker inclusief stands 49 kilogram.

Prijs € 27.000,– per paar
Prijs € 30.000,– per paar in metal finish

.

.

Gryphon Pantheon

De Gryphon Pantheon is een passieve luidspreker, in tegenstelling tot de hieronder vermelde Trident II. Waar Gryphon in geslaagd is, is om ten allen tijde een correct phasegedrag te bewerkstelligen. En dit onder het mom van

Een constant correcte phase; een constant muzikale vreugde.

Prijs: € 45.600,–

.

.

Gryphon Trident II

De actief aangestuurde Gryphon Trident II behoort tot de absolute top van de wereld van topluidsprekers. Gezien de kwaliteit van de ingebouwde versterkers, is de prijs eigenlijk zeer redelijk. De geluidskwaliteit is dit in het geheel niet: zeer redelijk. Indien een set op de juiste manier wordt ingeregeld, verdwijnt de ruimte.

Prijs € 132.000,– per paar.