ESTELON

Estelon: een groeibriljant

Hoewel Estelon een relatief jong bedrijf is, is hoofdontwerper Alfred Vassilkova al ruim 25 jaar bezig met het designen en ontwerpen van luidsprekers. De ontwikkeling van de huidige range Estelon luidsprekers begon in 2006 en niemand kan om het hoge design-gehalte heen. Maar de sierlijke en slanke vormgeving is wél gebaseerd op ‘form follows function’. Wellicht zouden deze luidsprekers niet misstaan in het Museum of Modern Arts. Estelon heeft bereikt dat er een faseverschil is van nul graden op de luisterpositie.

Estelon YB mk2

Wanneer we het over de Estelon YB hebben, dan hebben we het over de benjamin uit de familie Estelon. Dat klinkt wellicht heel even bescheiden, maar wanneer we de YB live aanschouwen, dan zien we al een tamelijk imposante luidspreker en 40 kilogram per stuk is ook al lang geen lichtgewicht meer.
De Estelon YB is een drieweg, vloerstaande luidspreker met een hoogte van 1.29 m, breedte 37 cm en diepte 43 cm. Een 220 mm aluminium basunit, 150 mm midrange en een 26 mm beryllium tweeter. Frequentiebereik 30 Hz – 40 kHerz, rendement 86 dB en per stuk 40 kilogram. Verkrijgbaar in wit en zwart, mat of glans. En 10.000 andere kleuren, teveel om hier op te noemen. 

HIER EEN TEST: KLIKKLIKKLIK

Prijs per paar € 23.900,— (zwart mat, zwart/wit hoogglans)
Prijs per paar € 25.900,– (wit mat)
Prijs per paar € 25.900,– (racing red)
Prijs per paar € 27.900,– (Champagne Gold LE)