DIAPASON

voor hen die zich niet van de wijs laten brengen...

Sinds 1987 maakt het Diapason team in Brescia hun producten. Toen ik voor het eerst kennis maakte met Alessandro Schiavi en z’n vrouw, raakte ik direct onder de indruk. 

Diapason teamKlik voor een factory tour van Diapason.

Onder de indruk van het enthousiasme, de onuitputtelijke kennis van hun product en hun liefde voor muziek. Niet gek dat hun handgemaakte luidsprekers over de hele wereld bekend zijn. En een merk waarover altijd met respect wordt gesproken.

.

.

Diapason Dynamis

Hebben we het over de Dynamis van Diapason, dan hebben we het over een top- en referentie luidspreker. Heerlijk eigenwijs en tegendraads, maar dit geldt niet voor de top-realistische weergave van uw muziek! 

Het is geen ‘slakkenhuis’, geen ‘aluminium toren’, niet enorm te groot, niet voorzien van teveel units. Alle know-how en inzichten van de afgelopen 25 jaar, heeft Alessandro en z’n team gestopt in deze Dynamis. Door z’n vorm die in dienst staat van de functie, toch duidelijk herkenbaar als een erg grote Diapason. Sommige wanden zijn meer dan 5 cm dik en dat is vrij uniek in luidsprekerland.

De extra woofer heeft een volstrekt eigen deel van de speaker gekregen, volstrekt afgesloten van de bovenunits. Om een droog en snel laag te kunnen generen, heeft de Dynamis massa meegekregen. Een speciaal ontwikkeld materiaal, ultradicht wordt gebruikt. 100 kilogram per stuk. Het plateau waar de luidspreker op staat, heeft verzonken wieltjes, waardoor deze 100 kilo met enkele vingers verplaatst kan worden.

Om te beschrijven wat- en hoe goed de Dynamis is? Maak een luisterafspraak.

Prijs € 46.000,– (per set) (bronze, light bronze, white, China red, dark grey, other colours
Prijs € 51.000,–(per set) (piano black, gold leaf, copper leaf, silver leaf, bronze leaf)