DIAPASON

voor hen die zich niet van de wijs laten brengen...

Sinds 1987 maakt het Diapason team in Brescia hun producten. Toen ik voor het eerst kennis maakte met Alessandro Schiavi en z’n vrouw, raakte ik direct onder de indruk. 

Diapason teamKlik voor een factory tour van Diapason.

Onder de indruk van het enthousiasme, de onuitputtelijke kennis van hun product en hun liefde voor muziek. Niet gek dat hun handgemaakte luidsprekers over de hele wereld bekend zijn. En een merk waarover altijd met respect wordt gesproken. Een groep met de meest toegewijde mensen die u zich kunt voorstellen. 

Diapason Astera

Een top monitor van massief walnoten hout, op referentie niveau. De Astera is bijna 1,5 keer zo groot als de Adamantes, met nòg betere units. De kast heeft meer geslepen facetten dan z’n kleinere broer, voor een optimale afstraling van het geluid.
Bij de juiste plaatsing, zult u getrakteerd worden op een superieur ruimtelijk beeld. De vorm heeft de functie gevolgd. Bij het horen van deze speaker, vraagt u zich af waarom u nog een vloerstaande luidspreker zou wensen. De bijbehorende stands zijn eigenlijk een ‘must’. Ze voeren hun functie (resonantie vermindering en ontkoppeling van de vloer) verschrikkelijk goed uit en zijn ontwikkeld bij deze speaker.

Speciaal voor AUDIO21 is een Special Edition gemaakt; het mooiste Italiaanse donkerbruin, praktisch zwart. Daardoor een totaal ander gevoel en uiterlijk en het zal een kwestie van smaak zijn welke u wilt bemachtigen.

Prijs: € 10.490,– inclusief stands. (per set)

.

 

Diapason Adamantes III 25th

Massief Canaletto walnoten met een vrij hoog rendement (91 dB), waardoor aan te sturen met alle versterkers. Het laag uit deze relatief niet te grote kast is onbegrijpelijk goed. De woofer is filterloos; zgn. ‘direct drive’ en daardoor is het rendement vrij hoog. Belangrijk voordeel is dat de timing van de woofer gelijk is aan de tweeter. U krijgt daardoor een ontzettend homogeen geluid; een puntbron met een fantastische ruimtelijkheid.

De speciaal ontwikkelde stands zijn geen ‘must’, maar wel een aanrader; beter ‘klinkende’ stands zult u niet snel tegenkomen. Ze voeren hun functie (resonantie vermindering en ontkoppeling van de vloer) verschrikkelijk goed uit. Gaat u voor een andere stand, dan zult u nog steeds verleid worden door de weergave.

Prijs: € 4.790,– (per set) exclusief stands
Prijs: € 5.990,– (per set) inclusief stands

.

.

Diapason neos

Diapason Neos

De Diapason Neos, is een innovatieve handgemaakte luidspreker. Een speaker die ongeveer 1 meter hoog is, met een vrij hoog rendement van 89 dB, waardoor deze aangestuurd kan worden met elke versterker. Ook een kleine buizenversterker zal met deze luidspreker tot grootse prestaties komen.
Niet een luidspreker voor de ras audiofiel, maar voor hen die een altijd lekker en makkelijk klinkende luidspreker wensen. Dit meubelstuk hoeft niet per se een eind van de muur te staan om toch een 3- dimensionaal beeld neer te kunnen zetten.

Prijs: € 2.290,– (per set) houtfineer
Prijs: € 2.990,– (per set) hoogglans laksoorten

.

.

 Diapason Karis

Elke keer weer, als ik deze kleine krachtpatser aanstuur met mooie electronica, ben ik weer onder de indruk hoe groots zo’n kleine speaker kan presteren. Verfijning, precisie en snelheid zijn de kernwoorden. Een goede stand is onontbeerlijk. Handgebouwde Italiaanse schoonheid. Ook bij deze speaker adviseren we u de bijpassende stands. De stands zijn dusdanig door Diapason ontwikkeld, dat de homogeniteit altijd het beste is.

Prijs: € 3.690,– (per set) inclusief stands.

.

.

Diapason Dynamis

Hebben we het over de Dynamis van Diapason, dan hebben we het over een top- en referentie luidspreker. Heerlijk eigenwijs en tegendraads, maar dit geldt niet voor de top-realistische weergave van uw muziek! 

Het is geen ‘slakkenhuis’, geen ‘aluminium toren’, niet enorm te groot, niet voorzien van teveel units. Alle know-how en inzichten van de afgelopen 25 jaar, heeft Alessandro en z’n team gestopt in deze Dynamis. Door z’n vorm (die functioneel is!!), toch duidelijk herkenbaar als een erg grote Astera. Sommige wanden zijn meer dan 5 cm dik en dat is vrij uniek in luidsprekerland.

De extra woofer heeft een volstrekt eigen deel van de speaker gekregen, volstrekt afgesloten van de bovenunits. Om een droog en snel laag te kunnen generen, heeft de Dynamis massa meegekregen. Een speciaal ontwikkeld materiaal, ultradicht wordt gebruikt. 100 kilogram per stuk. Het plateau waar de luidspreker op staat, heeft verzonken wieltjes, waardoor deze 100 kilo met enkele vingers verplaatst kan worden.

Om te beschrijven wat- en hoe goed de Dynamis is? Maak een luisterafspraak.

Prijs € 46.000,– (per set) (bronze, light bronze, white, China red, dark grey, other colours
Prijs € 51.000,–(per set) (piano black, gold leaf, copper leaf, silver leaf, bronze leaf)