LP tip: Till Brönner ‘Nightfall’

LP tip: Till Brönner ‘Nightfall’
15 januari 2022 Mark van Braam
In Geen categorie

Waarde lezer, ik was in voorbereiding voor een demo van de draaitafel Gold Note Giglio walnut. Tijdens het inregelen van het element stond een postbezorger plots voor de deur en overhandigde me een doos.
Ah, eindelijk de elpee van Till Brönner met het elbum ‘Nightfall’. Gelijk uit de hoes geritst en op de Giglio gelegd. De buizenversterker welke dienst doet is de MastersounD ‘EVO300b’ en de luidsprekers zijn de Gold XT-7  en de bekabeling van Nordost.

Gelijk ervaar je een zéér goed opgenomen elpee, waar het enthousiasme van afspat. Ook leuk dat goede muziek èn goed opgenomen prima kan samengaan, voor een zeer acceptabele verkoopprijs. Maar voordat u hoort wat ik (en over enkele ogenblikken m’n luisteraar), komt er wat bij kijken. Al tikkende achter m’n laptop in het kantoor, hoor ik ‘in de verte’ de trompettist Till Brönner spelen. Samen met bassist Dieter Ilg hebben ze een aantal werken op vinyl en cd gezet.

Trompettist Till Bronner wordt alom geprezen in zijn geboorteland Duitsland en in heel Europa. Hij heeft veel succes gehad, niet alleen als jazzcomponist en muzikant, maar ook in filmmuziek, pop- en countrygenres. Brönner heeft achttien albums als leider opgenomen en werkte samen met Monty Alexander, Dave Brubeck, Al Foster, Joachim Kuhn, Nils Landgren, James Moody, Aki Takase, Ernie Watts en vele andere opmerkelijke artiesten. Op Nightfall wordt hij gecombineerd met countryman en bassist Dieter Ilg. Ilg, voornamelijk een academicus, trad op met Randy Brecker, de WDR Big Band, Wolfgang Dauner, Charlie Mariano, Marc Copland en Wolfgang Muthspiel. Voorafgaand aan de release van Nightfall hadden Brönner en Ilg door Europa gereisd.

Naar mij bescheiden mening, niet mag ontbreken in uw muziekkast.

Copyright © 2022 AUDIO21, Heerde, door Mark van Braam