LP tip: Till Brönner ‘Nightfall’

LP tip: Till Brönner ‘Nightfall’
17 juni 2020 Mark van Braam
Mark van Braam
In Geen categorie

Waarde lezer, ik ben in voorbereiding voor een demo van de draaitafel Gold Note Valore 425+. Tijdens het inregelen van het element stond een postbezorger plots voor de deur en overhandigde me een doos.
Ah, eindelijk de elpee van Till Brönner met het elbum ‘Nightfall’. Gelijk uit de hoes geritst en op de Valore 425+ gelegd. De buizenversterker welke dienst doet is de MastersounD ‘Dueventi’ en de luidsprekers zijn de Gold Note A6 EVO en de bekabeling Tellurium Q.

Gelijk ervaar je een zeer goed opgenomen elpee, waar het enthousiasme afspat. Ook leuk dat goede muziek èn goed opgenomen prima kan samengaan, voor een zeer acceptabele prijs. Maar voordat u hoort wat ik (en over enkele ogenblikken m’n luisteraar), komt er wat bij kijken. Al tikkende achter m’n laptop in het kantoor, hoor ik ‘in de verte’ de trompettist Till Brönner spelen. Samen met bassist Dieter Ilg hebben ze een aantal werken op vinyl en cd gezet.

Trompettist Till Bronner wordt alom geprezen in zijn geboorteland Duitsland en in heel Europa. Hij heeft veel succes gehad, niet alleen als jazzcomponist en muzikant, maar ook in filmmuziek, pop- en countrygenres. Brönner heeft achttien albums als leider opgenomen en werkte samen met Monty Alexander, Dave Brubeck, Al Foster, Joachim Kuhn, Nils Landgren, James Moody, Aki Takase, Ernie Watts en vele andere opmerkelijke artiesten. Op Nightfall wordt hij gecombineerd met countryman en bassist Dieter Ilg. Ilg, voornamelijk een academicus, trad op met Randy Brecker, de WDR Big Band, Wolfgang Dauner, Charlie Mariano, Marc Copland en Wolfgang Muthspiel. Voorafgaand aan de release van Nightfall hadden Brönner en Ilg door Europa gereisd.

Naar mij bescheiden mening, niet mag ontbreken in uw muziekkast.

Copyright © 2020 AUDIO21, Heerde, door Mark van Braam