LP tip: Karen Souza Essentials

LP tip: Karen Souza Essentials
30 november 2019 Mark van Braam
In Geen categorie

Waarde lezer, stel dat uw tederbeminde wederhelft aan u vraagt of u nog een wens heeft dan is de LP van Karen Souza: ‘Essentials’ wellicht een optie. Of ze er helemaal origineel mee is, kan ik u niet zeggen; ik ben een genieter en geen kenner. Maar ik zal het eens aan Geert vragen wat hij vindt.
De liedjes die de 34-jarige Argentijnse zangeres singer/songwriter Karen Souza op deze elpee ‘doet’ zijn vooral bekendere en wat minder bekendere hits uit de afgelopen tientallen jaren. Ik kwam op deze zangeres doordat we met het popkoor waar ik zelf deelgenoot van ben, het nummer ‘Creep’ van Radiohead zingen. En de zwoele manier waarop Karen Souza dat doet spreekt ondergetekende erg aan.
‘Gewoon’ zo’n elpee die je opzet, wanneer je niet precies weet waar je eigenlijk naar wilt gaan luisteren. Herkent u dat? Er zijn nou eenmaal elpee’s die je vaker pakt dan een andere. En voor mij is deze ‘Essentials’ een lp die ik gewoon erg lekker vind.
Haar handelsmerk is het brengen van lounge jazz-versies van bekende pophits uit de jaren ’70 en ’80 die ze in een heel eigentijds jazzkleedje steekt. Denk dan aan nummers zoals “Do You Really Want To Hurt Me” van ‘Culture Club’, “Personal Jesus” van ‘Depeche Mode’ en “Creep” van ‘Radiohead’.

Copyright © 2019 AUDIO21, Heerde, door Mark van Braam