La Palma uit fase

La Palma uit fase
27 februari 2016 Mark van Braam
In Geen categorie

Waarde lezer,

Zelfs ondergetekende ontkomt er niet aan, om zich af en over te geven aan de grieven van m’n lief. Dit keer ging het om haar wens dat we een week zouden gaan vertoeven in een charmant huisje, met vooruitzicht op een heerlijke 20 graden en zon. Ondanks mijn gematigd protest, heb ik me toch in een veel te klein vliegtuig stoeltje gewurmd. Weg van m’n geliefde audio-werk. Gisteravond laat retour gekomen van een weekje La Palma, zoals u weet, één der Canarische eilanden.

‘Intens’ is het woord waar ik aan terugdenk. De heenreis was me niet helemaal welgevallig, aangezien mijn oren door de verschillen in luchtdruk, direct ‘uit fase’ gingen staan. Uiteraard was ik even bang dat het nooit meer goed zou komen en ik de audiofiele wereld voorgoed zou moeten verlaten. Helaas voor sommigen, maar gelukkig voor u, bleek dat het toch weer goed ging komen. Ik begrijp nu ook waarom er geen high-end installatie aan boord is van zo’n vliegmachien. Want met al die in- en uit fase staande oren, zouden de discussies over de positionering van de speakers, aanlanden in een tijdrovende bezigheid. Alsnog; stelt u zich eens voor dat dit fase probleem niet aan de hand was; speciale high-end vluchten naar den Canarische eilanden, speciale luisterruimtes van een metertje of acht; geen last van staande golven door de rondingen van het vliegende schip en 75.000 kilo aan massa om u heen….

Maar ik dwaal af; het woord ‘intens’ is me bijgebleven. Ik heb ooit zes jaar in Frankrijk gewoond en tezamen met het (te) korte verblijf op dit eiland, kwamen wat memoires naar boven. De smaak van een paar vers gebakken gamba’s, de speciale intensiteit van de rode wijn, de smaak van de fruitigste fruitjam en de intense heerlijkheid van de zonnestralen op mijn intens witte Hollandsche hoofd. Het leven aldaar gaat in eerste instantie over kwaliteit. En niet in eerste instantie over de prijs. Gelukkig mag ik me prijzen met een altijd groeiende groep AUDIO21© liefhebbers, die zich scharen achter die gedachte. Op een intense manier zoeken naar een prachtige weergave van prachtige muziek. De verzamelnaam van deze enthousiastelingen heet: levensgenieters.

Nog telkens ben ik me aan het beramen over een soort kwaliteits keurmerk voor audiowinkels en audioimporteurs. Een soort BOVAG; maar dan zonder uitlijnen. Zou erg plezierig zijn voor bovengenoemde levensgenieters. Ik hou erg van een win-win situatie; allemaal blij!

La Palma zon zee en geen strand

La Palma zonsondergang