Koffietje doen? Doen!

Koffietje doen? Doen!
7 november 2018 Mark van Braam
In Geen categorie

Vanochtend las ik iets aardigs. Iedereen ‘doet wel eens een koffietje’. Recent onderzoek waar De Speld me over inlicht, wijst uit dat een gemiddeld mens in zijn leven, ruim 20 jaar kwijt is aan het doen van koffietjes. Onderzoeker Flemmo te Gader vertelde hierover: “Zeker in de leeftijdsgroep van 20 tot 35 jaar zien we dat het erg populair is. In die tijd zijn mensen vrijwel iedere dag koffietjes aan het doen. En dan hebben we het echt over allerlei koffietjes, of het nou cappuccinnootjes zijn met een oud-studiegenoot die ze echt al vét lang niet hebben gezien, americanootjes met een ex waar ze stiekem nog in geïnteresseerd zijn, of pumpkin spice lattetjes met een veroordeelde crimineel met mooie ogen. Op latere leeftijd neemt het doen van koffietjes overigens af, maar bij elkaar opgeteld ben je al gauw 21,3 jaar per mensenleven eraan kwijt. Dat zijn miljoenen koffietjes”.
Hierover nadenkend en nuchter als ik ben, werd ik toch wat achterdochtig; 20 jaar… Dus ging ik aan het rekenen. Ik zit elke dag koffie te drinken; soms staand terwijl ik iets aan het doen ben, soms op een comfortabele stoel in de stilte en soms onder begeleiding van muziek. Soms alleen, soms met m’n lief en vaak natuurlijk hier in de zaak met anderen. Als ik dan de handeling van het zetten meereken en dan een half uur per dag reken, dan kom ik aan 180 uur per jaar. Oké, ik ben niet flauw en als ik de af-en-toe exercities met m’n schoonmoeder meereken, kom ik aan 200 uur per jaar. Ik drink koffie vanaf m’n 16e en binnenkort geraak ik 51 jaar, dus 7.000 uur. Volgens mij heeft een jaar ongeveer 8.760 uren, dus ik ben aardig  op weg naar mijn eerste volledige jaar met koffie drinken. Omdat ik graag wat in het vooruitzicht heb: dat gaan we vieren! Onder het motto: koffie en het leven dient gevierd te worden. Maar stel dat ik 95 jaar oud ga worden, dan kom ik aan slechts 1,8 jaar. En nog verder doorrekenend, zou het zo zijn dat men gemiddeld 5,5 uur per dag besteedt aan het doen van koffietjes. Aldus het ‘onderzoek’. Nou, dat lijkt me sterk overdreven en ik durf een stellige conclusie te doen over dit ‘onderzoek’; geloof niet alles wat je leest 🙂 Het lijkt warempel wel op de zoveelste erg positieve audio recensie…

Conclusie: aanvankelijk ben ik er ook ingestonken om die 20 jaar serieus te nemen en ik verontschuldig me ervoor. Niets menselijks is me vreemd en ik ben nou eenmaal goed van vertrouwen; totdat het tegendeel bewezen is. Af en toe schiet ik in de lach wanneer ik de Facebook reacties op De Speld berichten lees. En ik wens u opnieuw een fijne dag met zo min mogelijk fake-news!

Zo, nu eerst maar eens een koffie (met een plaatje, dat is completer); heb ik wel verdiend…

Copyright © 2018 AUDIO21, Wapenveld