JBL L100 Classic en MastersounD EVO 300B

JBL L100 Classic en MastersounD EVO 300B
18 januari 2020 Mark van Braam
Mark van Braam
In Geen categorie
JBL L100 Classic & MastersounD Evo 300B bij AUDIO21

Waarde lezer, er zijn ochtenden dat er zonder rede of reden iets bij me ‘opplopt’ om te gaan doen. Dus bij binnenkomst in de winkel, voerde ik gelijk uit wat m’n ingeving me zonder vragen ingaf…
De MastersounD ‘Evo300B’ geïntegreerde buizenversterker werd uit het schap getild en op het Music Tools ‘IsoSquaire rack’ geplaatst. Daarna de luidsprekers op de goede positie gezet; de JBL ‘L100 Classic’. U weet wel; die luidspreker waar elke bezoeker van AUDIO21 wel iets van vindt; oranje fronten. Meestal positief trouwens. Maar dat is een terzijde.

Overigens voordat ik verder ga; zet even in uw agenda dat op zaterdag 25 januari (de laatste zaterdag van januari), we de ganse dag verschillende versterkers van het Italiaanse MastersounD voor u demonstreren. Onder andere de MastersounD ‘Dueventi’, de MastersounD ‘Duetrenta’, de MastersounD ‘Compact 845’ en de MastersounD ‘Evo300B’. De luidsprekers waar ik u kennis mee laat maken zijn de Gold Note ‘A6 Evo’, de Davone ‘Solo’, de Diesis ‘Ludos’ en de Marten ‘Oscar Trio’.

De MastersounD versterkers klinken niet als een buizenversterker. Maar ze DOEN wel wat een goede buizenversterker moet doen. Ja, lees dat nogmaals; het staat er niet zomaar. Ik laat deze set de komende week staan en loop vrijblijvend eens binnen om te ontdekken waarom ik óók over MastersounD en deze combi met de JBL ‘L100 Classic’ luidsprekers zo enthousiast ben.
De MastersounD Evo300B is een triode geschakelde, single ended en in klasse A versterker. Een mond vol. De naam geeft al aan dat we het over de eindbuis 300B hebben. Een paar kernwoorden: Snel, Ruimtelijk, Strak, Energie, Krachtig, Open, Neutraal, Verfijnd. En de JBL ‘L100 Classic’ weet dit op een snelle, transparante en ruimtelijke manier weer te geven.

Copyright © 2020 AUDIO21, Heerde, door Mark van Braam