Jadis Orchestra met afstandsbediening

Jadis Orchestra met afstandsbediening
12 februari 2021 Mark van Braam
In Geen categorie

Waarde lezer, sinds jaar en dag maakt het Franse Jadis electronics buizenversterkers. De topmodellen gaan voor aanzienlijke bedragen over de toonbank. Dat zal dan wel, maar de benjamin uit de Franse Stal, stal inmiddels jaren geleden m’n hart. We hebben het dan over de Jadis ‘Orchestra black’. Een iconische versterker, welke onderhuids in de loop van de jaren diverse aanpassingen heeft ondergaan.
En inmiddels met afstandsbediening. Het blijft verbazend, wanneer deze benjamin z’n buizen verlicht, hoezeer dit relatief betaalbare (LET OP: volledig in Frankrijk gebouwd) in staat is, om zo verschrikkelijk goed te zijn. De prijs bedraagt inclusief afstandsbediening € 3.520,– en hiermee kunt u praktisch elke luidspreker laten zingen. Op verzoek is de Orchestra ook leverbaar zonder afstandsbediening en dan bedraagt de prijs € 3.120,–.

De Orchestra welke ondergetekende prefereert, is degene met een viertal EL34 buizen. Ze levert daarmee 40 Watt per kanaal en behoort al jaren tot de allerbeste en betaalbare geïntegreerde buizenversterkers. Met de Orchestra kun je eigenlijk nooit de fout ingaan. Zeker met de huidige generaties kwalitatief zeer goede mini-monitoren en vloerstaanders zijn er weergaloos presterende en betaalbare hifi-systemen mee te bouwen. De oorspronkelijke Orchestra zag er netjes uit, maar is optisch èn onderhuis van een andere orde, in vergelijking met de huidige versies.
Naast de Orchestra ‘black’ is er de Orchestra ‘black silver’, de Orchestra ‘Reference’ en Orchestra ‘Reference’ met toonregeling.
 De EL34 is nog steeds één van de best klinkende buizen voor een versterker in deze prijsklasse. Niet voor niets dat een aantal van de allerbeste versterkers uitgerust werden met deze buizen. Ingetogen chic.

Copyright © 2021 AUDIO21, Heerde, door Mark van Braam
Niets uit deze onderstaande informatie mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, website of openbaar gemaakt worden in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch of door fotokopieën, opname, of op enige andere manier, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van AUDIO21.