Jadis JP30MC mkIII show

Jadis JP30MC mkIII show
8 juni 2018 Mark van Braam
Mark van Braam
In Geen categorie

Waarde lezer, het passeert niet regelmatig dat Jadis electronics ons verrast met een vernieuwing. Heel eenvoudig; iets wat zò goed is, is moeilijk te verbeteren. En Jadis is gelukkig niet een wasmiddelenfabrikant, die elk jaar roept: ‘het nieuwste, het beste, etc.’. Afijn, ik hoef u, de serieuze audioliefhebber niets meer te vertellen. Maar dan plots; het lijkt uit het niets te verrijzen, komt er een Jadis JP30MC mkIII buizen voorversterker aan! Zomaar!

Zaterdag 9 juni: prolongatie Jadis JP30MC mk3 show

In navolging op een eerder bericht; na aankomst van de Jadis JP30MC mkIII, eerst luisteren naar de JPL mk1 voorversterker. De JPL mkI is onlangs opgevolgd door de JPL mkII voorversterker en deze JP30MC mkIII voorversterker is min of meer een JPL mkII, maar dan met een ingebouwde phonotrap en separate voeding. De phono heeft gelukkig twee ingangen, wat het mogelijk maakt om twee draaitafels of één draaitafel met twee toonarmen gelijktijdig te kunnen aansluiten. Dus… iemand zou kunnen opteren voor de JPL mkII voorversterker, dus zonder phonotrap en zal hoogstwaarschijnlijk een separate phonoversterker hebben. Voor degene die het experimenteren met allerlei verschillende phonotrappen beu is, maar wel (uiteraard) platen wil draaien op topniveau, zonder een separate ‘phono doos’, zal dus een JP30MC mkIII wensen. 

Om u in de gelegenheid te stellen dit prachtige en begeerlijke machien te bewonderen, hebben we een zaterdag showdag ingepland. Dat wordt zaterdag 9 juni en u bent welkom om binnen te wandelen vanaf 10.00 uur en we sluiten de poorten pas om 17.00 uur. De eindblokken worden de Jadis JA30, de draaitafel zal Kuzma Ref2 heten en de luidsprekers die we inzetten zijn de Estelon YB.

De JP30MC mkIII is een voorversterker die naast de JPL mkII, de Pré1 en een aantal anderen is gekomen, maar dus een prachtige ingebouwde MM/MC phonoversterker aan boord heeft. Naast een aantal verbeteringen, onder andere een Lundahl step-up trafo voor de MC liefhebbers, een volledig nieuw ontworpen PC board en uitgangscondensatoren die speciaal voor Jadis ontwikkeld zijn.

De ingangen zijn: 1 x MM phono, 1 x MC phono en 3 lijningangen. De bandwijdte bedraagt 5 Herz tot 75 kiloHerz. En zoals u ziet zijn er twee  chassisdelen, waarvan het kleinste de voeding is. Het geheel weegt zo’n 25 kilogram.De prijs is overigens € 10.500,–