Jadis i70 exclusief bij AUDIO21

Jadis i70 exclusief bij AUDIO21
25 april 2023 Mark van Braam
In Geen categorie

Waarde lezer, wellicht ten overvloede, wil ik toch nogmaals de nieuwste versterker van het Franse Jadis onder de aandacht brengen: De Jadis i70. Uiteraard hebben we deze nieuwste loot in onze huiscollectie verwelkomt. En ik had u nog beloofd om in enkele woorden te omschrijven hoe deze nieuwste Jadis, met ‘s-werelds nieuwste eindbuis, de KT170 klinkt.
Enigszins gebiologeerd keek ik bij de eerste kennismaking naar de wonderlijke afmetingen van het machien: 40 x 40 x 25 (hoog). Dat is nou niet één van de meest voorkomende maatvoeringen. Want; “hoe zal zulks in een audiorack staan”, vroeg ik me hardop af. Maar na het inspelen en goed doorluisteren èn daardoor in volle bewondering geraakt, bedacht ik me dat een versterker als deze, een ereplaats verdient in- of op een audiorack. En dat is: pontificaal bovenop en volledig in de ruimte. En dan zijn de afmetingen opeens minder irritant en juist bewonderenswaardig, origineel en gedurfd. En te bewonderen als een fles rode Bourgogne, maar dat is een terzijde.
Bovendien zullen daardoor na het sluiten van de gordijnen, nimmer bij u de subtiele lichtverschijnselen kunnen ontgaan van de KT170 buizen.
Jawel, een dubbel feest; Licht èn Muziek!

Zoals u weet zijn wij van WC-eend niet een audiowinkel die roeptoetert dat iets ‘het best’ is, of ‘de concurrentie de hoek om speelt’. Neen, dat achten wij nooit-en-te-nimmer geloofwaardig, wanneer iemand zulks zegt of schrijft. Maar om alhier toch een tipje van de sluier omhoog te doen, waarom wij zo ontzettend onder de indruk zijn van deze versterker, enkele woorden. De Jadis i70 heeft de souplesse van een EL34 buis, de dynamiek van een 845 buis, de verfijning van een 300B buis en de punch en kracht van een KT120 buis. Vandaar de ereplaats; méér dan welverdiend. Het is me wat. 

COPYRIGHT © 2022 AUDIO21, HEERDE, DOOR MARK VAN BRAAM
Niets uit deze bovenstaande informatie mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, website of openbaar gemaakt worden in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch of door fotokopieën, opname, of op enige andere manier, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van AUDIO21.