Jadis DA88 signature

Jadis DA88 signature
10 december 2019 Mark van Braam
Mark van Braam
In Geen categorie

Waarde lezer, vandaag arriveerde de Jadis DA88S, waarbij de ‘S’ voor Signature staat. ‘Gebukt’ onder 8 stuks KT120 eindbuizen hebben we het over één van ‘s-werelds krachtigste geïntegreerde buizenversterkers. Het is altijd weer een feestje, wanneer de doos opengaat en in het schuim verpakt een hele frisse Jadis me smachtend en smekend staat aan te kijken: “Laat me Spelen”, lijkt hij me toe te roepen.
Met de bijgeleverde handschoenen is het alsnog een ‘tour de force’ om het zeer gewichtige apparaat dan voor het eerst neder te zetten. En in stilte, bijna liefkozend aan te kijken. Wat is ze mooi, hè.
Dit super krachtige en imponerende laat zich niet ‘lezen’ door de cijfermatigheden. Maar de gehanteerde 60 Watt weten in combinatie met de immense hoeveelheid stroomleveranties, ook de allermoeilijkste aan te sturen luidsprekers, te dwingen; of laten we het liever hebben over verleiden, tot een stoelendans. 

De vraag die mij als grootste Jadis dealer van de Benelux gesteld wordt, is of een Jadis DA88S verbeterd is. En ik kan u volmondig beamen: JA. Het gekke van die Fransozen is dat ze met elk apparaat en model telkens de apparaten verbeteren; waar technisch mogelijk. Echter ‘vertaalt’ zich dat niet als de zoveelste ‘mk’ versie. Maar de stapjes zijn er weldegelijk en dit was voor mij ook de reden om even te wachten met het in de huiscollectie opnemen van de DA88S. Er stonden een aantal onderhuidse vernieuwingen gepland en uiteraard had ik het geduld te wachten totdat het in productie was genomen. Dus Voilà, de nieuwste DA88S is thans een feit.
‘As we speak’ zouden de Fransen niet zo snel zeggen, maar ‘as we speak’ zogezegd, staat het Officium van Jan Garbarek met het Hilliard Ensemble te spelen. De intense verfijning en kracht welke gelijktijdig hoorbaar is, is moeilijk in woorden te vatten. Te bijzonder voor woorden?

Mocht u nieuwsgierig zijn; de nieuwste DA88S staat thans in te spelen en voel u vrij binnen te lopen. En en zaterdag 23 november is er opnieuw een Jadis Showdag bij AUDIO21.

Copyright © 2019 AUDIO21, Heerde, door Mark van Braam
Niets uit deze onderstaande informatie mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, website of openbaar gemaakt worden in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch of door fotokopieën, opname, of op enige andere manier, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van AUDIO21.