ICHOS ‘No FOUR’ aankomst

ICHOS ‘No FOUR’ aankomst
9 juli 2021 Mark van Braam
In Geen categorie

De ICHOS ‘No FOUR’ in walnoot, welke vorige maand binnenkwam, was snel verdwenen. Als in: gelijk verkocht. Meneer wilde niet wachten. En vanwege de verwachte levertijd van een nieuwe set, besloten we om ons nieuwe demo paar in ‘Burned Orange’ te laten komen, in de prachtige optionele High Gloss uitvoering. Deze bleek vrij snel leverbaar. Gelukkig maar, want ongeduld is ons ook niet vreemd.
Ook dit paar moet weer de nodige ‘meters inspelen’ maken en daartoe staat een platenspeler en een nieuw in ons assortiment opgenomen phonoversterkermerk hun uiterste best te doen. Over de phonoversterker; Musical Surroundings ‘Phonomea II Plus’ binnenkort meer. Gekozen is voor de muziek welke door het ECM label werd uitgebracht: Wolfgang Muthspiel ‘Where the River Goes’. 

Om u wat informatie te verschaffen over het Oostenrijkse merk ICHOS, hier de link naar de pagina: KLIK HIER.

Inmiddels hebben velen kennis gemaakt met de grotere ICHOS ‘No THREE mkII’ in onze winkel. De ‘No FOUR’ staat er nu naast en u ziet de gelijkenis èn de verschillen. Koud uit de doos; alhoewel de vrachtwagen nogal verhit was door de zwoele zomerse zon, blijkt de ‘No FOUR’ een evenwichtige luidspreker. De optionele hoogglans doet de set echt eer aan, de afwerking is werkelijk perfect, strak spuitwerk. En gezien de afwerking en de muzikale kwaliteiten, is de prijs eigenlijk alleszins redelijk: € 7.390,– plus € 900,– maakt € 8.290,– en dan ontvangt u een hoogrendement luidspreker. Geschikt voor elke solid state-, hybride- èn buizenversterker. Een 300B, EL34, KT88, KT90, KT120 of KT150; aan u de keus. De ICHOS ‘No FOUR’ vertelt u haarfijn wat u aan het doen bent en legt de eigenschappen van de gebruikte versterker gelijk bloot.

Extreem belangrijke eigenschappen voor een levensecht geluid, is onder andere dat een luidspreker dynamisch en snel is. Daarbij zo min mogelijk een eigen geluid van het geluid dient te maken. Transparant, ruimtelijk, een strak en schoon laag (wat echt iets anders is dan véél laag) en u uiteindelijk eerlijk informeert over de muziek.
Over smaak valt te twisten, uiteraard. En de ‘burned orange’ zal niet door iedereen omarmd worden, maar naast alle zwarte, witte en houten luidsprekers, vinden we deze set werkelijk een verademing. Mooi oranje is niet lelijk.

Copyright © 2021 AUDIO21, Heerde, door Mark van Braam