Hoe dragelijk is draagbaar

Hoe dragelijk is draagbaar
31 juli 2018 Mark van Braam
Mark van Braam
In Geen categorie

Vroeger woonde ik in een klein dorpje en de stoere jongens om me heen konden zich het veroorloven om een heuse radio te kopen. Liefst eentje met een grote unit; want hoe groter de unit, hoe imposanter. En hoe makkelijker het ‘aan’ raakte met een meisje. Toch? Voor dat laatste was ik toen nog wat te jong.
‘Helaas’; ook toen bleek ik als achtjarige al een kritisch buitenbeentje en vond die glimmende machines vooral veel lawaai maken en vond de 3-in-1 van mijn ouders thuis véél mooier klinken. Maar… er was èèn van die ‘draagbare’ radio’s waar ik mijn ogen niet van kon afhouden. De vader van mijn toenmalige kameraad Dick had er een waar je aan de voorkant een plaat in kon stoppen en niet alleen maar een cassettebandje. Heel veel later leerde ik dat het over de Sharp VZ250 ging. Vanochtend zag ik een plaatje voorbij komen en moest grinniken over die memoire van dat erg zware draagbare machien.

Copyright © 2018 AUDIO21, Wapenveld