Hloggen; Vloggen met Hifi

Hloggen; Vloggen met Hifi
3 oktober 2016 Mark van Braam
In Geen categorie

De laatste tijd is er het een en ander te doen omtrent een voor mij redelijk nieuw fenomeen: “Vloggen”. Overgewaaid vanuit New York in 2002 en RTL4 wijdde er pas in 2006 als eerste Nederlandse zender, een item aan. Op dat moment waren er welgeteld in Nederland, zo’n 14 Vloggers. Tegenwoordig struikelen we bijna over de immense hoeveelheid Vloggers; maar dat terzijde.
Het zette me aan het denken of het mogelijk zou kunnen zijn om opnieuw een trend te genereren. Stelt u zich toch eens voor, dat we over een aantal jaren, bijvoorbeeld in 2026 in het programma ‘Andere Tijden’ te horen krijgen: ‘En het ontstond in 2016 bij Audio21 in Wapenveld en waaide vervolgens de ganse wereld over. De New Yorkse televisiezender NBC wijdde er pas in 2021 een item aan; op dat moment waren er in Amerika welgeteld slechts 14 actief”. De rest was inactief, maar dat terzijde.

Waar ik het over heb? Kunt u beloven het tussen ons te houden? Zeg maar; een publiek hifi-geheim. Ik schrijf nu zachtjes, om de buren niet op een idee te brengen; sshhht; ik heb het over: “HLoggen”. Een afkorting van ‘Hifi-bloggen’, zoals Vloggen staat voor Video-bloggen. We kunnen er dan een separate website voor oprichten, met een heuse Raad van Bestuur en overige weldoeners. Een site, waar u lid van kunt worden; echter pas nadat u plechtig belooft heeft, om niets anders dan de ‘hifi waarheid’ te zullen gaan verkondigen en pas na het overhandigen van een fles rode Bourgogne. Tjonge, nòg meer deskundige hifi-goeroes; al dan niet vooruitgeschoven door betaalde recensenten, die van zich laten horen, middels het HLoggen.
Het enige waar ik nog mee zit, is de uitspraakbaarheid van het woord HLOGGEN. Probeert u het maar eens uit te spreken, zonder de kaars uit te blazen, valt niet mee; HLoggen HHHHLoggen, HHHHLLLLoggen, HuhHuhHUhLoggen. Ik bedoel maar, best moeilijk, toch?