PHANTOM KABELS

want u wilt toch niet dansen voor een blinde, of zingen voor een dove?

Phantom Cable is een merk wat zonder enige vorm van marketing, toch een plekje heeft verworven in de audio kabel-wereld. Zowel elektrisch als mechanisch, hebben we het over prima gebouwde audio componenten.

De Phantom kabels Red, Green, Yellow en Blue zijn gemaakt met vier maal verhit koper. Volgens hun eigen zeggen heeft het gebruikte metaal een kristalstructuur, die wat betreft de elektrische geleiding geen hinder heeft van het buigen van het materiaal. Maar dat hebben onze andere kabels ook niet 🙂 De Phantom Gold interconnect is gemaakt van OFC koper (Oxygen Free Copper) met teflon isolatie.

In algemene zin, kan ik de kabels van Phantom als volgt beschrijven; het sterkere punt van de kabels is een fraaie klank. Een redelijk vol geluid met fractioneel een lichte warmte. Ook in te helder klinkende sets of een erg heldere akoestiek een prima alternatief. `In een vergelijk met Tellurium Q en Nordost; deze blijken ruimtelijker, dynamischer en sneller te zijn.

Phantom cable luidsprekerkabel yellow

Phantom cable luidsprekerkabel gold

De meest speciale is de ‘Gold’. De geleiders van de Phantom Gold en Gold XLR bestaan uit een groot aantal afzonderlijk geisoleerde draden van hoogwaardig Oxygen Free silverplated Copper en Pure Oxygen Free Copper in een uitgekiende en doeltreffende verhouding. Het isolatiemateriaal van elke afzonderlijke draad is een dun laagje teflon. De vlakke en symmetrische vorm bevordert de optimale elektromagnetische eigenschappen. De Phantom Gold bevat 12 afzonderlijke draden. De Phantom Gold XLR bestaat uit 18 verschillende draden.

Phantom luidsprekerkabel

Prijs bij 2,5 meter lengte per paar

Meerprijs per 0,5 meter extra lengte

Red

€ 350,—

€ 30,—

Green

€ 550,—

€ 50,—

Yellow

€ 700,—

€ 100,—

Blue

€ 1.000,—

€ 150,—

Gold

€ 2.300,—

€ 300,—

Zowel bij de ‘Blue’ als de ‘Gold’ luidsprekerkabels, worden WBT pluggen gebruikt. In een vergelijk met onder andere de Black mk2 van Tellurium Q, blijkt deze laatste de Phantoms t/m de yellow, voorbij te streven als het gaat over ruimtelijkheid, dynamische contrasten en kracht. De Blue is in dat opzicht de kabel met de beste prijs/prestatie.