PHANTOM KABELS

want u wilt toch niet dansen voor een blinde, of zingen voor een dove?

Phantom Cable is een merk wat zonder enige vorm van marketing, toch een plekje heeft verworven in de audio kabel-wereld. Zowel elektrisch als mechanisch, hebben we het over uiterst zorgvuldig gebouwde audio componenten.

De Phantom kabels Red, Green, Yellow en Blue zijn gemaakt met vier maal verhit koper. Het gebruikte metaal heeft een kristalstructuur, die wat betreft de elektrische geleiding geen hinder heeft van het buigen van het materiaal. De Phantom Gold interconnect is gemaakt van OFC koper (Oxygen Free Copper) met teflon isolatie, met een natuurzijden afwerking. Zonder uitzondering prima kabels.

In algemene zin, kan ik de kabels van Phantom als volgt beschrijven; het sterkste punt van de kabels is een fraaie klank. Een redelijk vol geluid met fractioneel een lichte gloed. Wat dat laatste betreft, is het zo dat dit geheel homogeen gebeurt en niet zoals bij vele andere kabels die ik beluisterd heb, slechts in bepaalde frequenties; teneinde een bepaald effect te bereiken. Niets van dat alles bij Phantom. Ook in (te) helder klinkende sets of een erg heldere akoestiek een prima alternatief.

 

Phantom cable luidsprekerkabel yellow

Phantom cable luidsprekerkabel gold

De meest speciale is de ‘Gold’. De geleiders van de Phantom Gold en Gold XLR bestaan uit een groot aantal afzonderlijk geisoleerde draden van hoogwaardig Oxygen Free silverplated Copper en Pure Oxygen Free Copper in een uitgekiende en doeltreffende verhouding. Het isolatiemateriaal van elke afzonderlijke draad is een dun laagje teflon. De vlakke en symmetrische vorm bevordert de optimale elektromagnetische eigenschappen. De Phantom Gold bevat 12 afzonderlijke draden. De Phantom Gold XLR bestaat uit 18 verschillende draden. De Gold lijn is volledig met de hand vervaardigd en neemt per kabel een volledige werkdag in beslag.

Phantom luidsprekerkabel

Prijs bij 2,5 meter lengte per paar

Meerprijs per 0,5 meter extra lengte

Red

€ 350,—

€ 30,—

Green

€ 550,—

€ 50,—

Yellow

€ 700,—

€ 100,—

Blue

€ 1.000,—

€ 150,—

Gold

€ 2.300,—

€ 300,—

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zowel bij de ‘Blue’ als de ‘Gold’ luidsprekerkabels, worden WBT pluggen gebruikt.

Phantom interlinks    

Prijs bij 1,0 meter lengte per set
RCA / RCA

Prijs bij 1,0 meter lengte per set
XLR / XLR

Green

€ 299,—

€ 375,—

Yellow

€ 449,—

N.V.T.

Blue

€ 700,—

€ 700,—

Gold

€ 1.100,—

€ 1.300,—