NORDOST en QRT

want u wilt toch niet van de wijs raken..

In de wirwar van kabelmerken en aanverwante artikelen, springen twee bedrijven eruit. Dat zijn Nordost en QRT. Nordost is de  maker van de enige echte Flatline® kabel. Vandaag de dag biedt Nordost meer dan veertig verschillende hoogwaardige kabelproducten. Alle kabels van Nordost worden vervaardigd met een hoge mate van constante nauwkeurigheid die in de kabelindustrie onovertroffen is.
Alle producten van Nordost hebben meetbare kenmerken zoals capaciteit, weerstand, inductie en snelheid die enorm superieur zijn aan andere kabels in de markt. De lijn “Leif’, bestaan uit interconnects en luidsprekerkabels en beschikken over geleiders van verzilverd 99,9999% Solid Core OFC koper met een FEP isolatie. Kenmerkend voor QRT is dat het positieve effect van hun producten altijd groter zijn dan bij hun collega’s.

LET OP; Wij geven een inruil garantie voor de bij ons gekochte Nordost kabels. Informeer naar de spelregels:

Sommigen onder u hebben een mening over Nordost, die gebaseerd is op de oude lijn kabels. Deze waren anders van kwaliteit en konden een enkele keer wel eens ‘harsh’ klinken. De huidige gehele lijn heeft dit niet. Je zou kunnen stellen dat een Nordost geen eigen klank heeft; klankloos is, maar een aantal eigenschappen heeft, die in toenemende mate hun positieve werk doen. Wat telkens toeneemt, maar wat al erg goed is vanaf de White Lightning is de toename van energie, de duidelijker ruimtelijke weergave, een toename in ruimtelijke invulling en telkens de toename van de dynamische contrasten.

 Nordost Blue Heaven

Luidsprekerkabels van Nordost:

Nordost White Lightning speaker cable Set 3 meter €     399,–
Nordost Purple Flare speaker cable Set 3 meter €     569,–
Nordost Blue Heaven speaker cable Set 3 meter €     889,–
Nordost Red dawn speaker cable Set 3 meter €   1.299,–
Nordost Heimdall speaker cable Set 3 meter €   2.149,–
Nordost Frey 2 speaker cable Set 3 meter €   3,199,–
Nordost Tyr 2 speaker cable Set 3 meter €   6.999,–
Nordost Valhalla speaker cable Set 3 meter € 13.999,–
Nordost Odin2 speaker cable Set 3 meter € 45.999,–

Let op: andere lengtes zijn mogelijk tegen meer/minder prijs.

Nordost-jumpers

Nordost luidspreker jumpers

Geef de verbindings stukjes aan uw buurman en plaats deze ‘jumpers’ oftewel korte interlinks tussen de terminals. U zult versteld staan hoe eenvoudige het is om uw set op een hoger plan te tillen. Direct en met overtuiging hoorbaar. Grappig genoemd merkten we dat de winst in combinatie met Nordost speakerkabel nog duidelijk was. Deze ‘Bi-Wire Jumpers’ zijn gebaseerd op de micro mono-filament technologie, die zorgt voor een laag verlies aanpak voor het probleem van het vervangen van de gebogen metalen platen of de standaard verbindings kabeltjes.

Prijs € 149,– per set jumpers
Prijs € 599,– per set Reference jumpers

Nordost Red Dawn LS Leif Series Interlink

Nordost Interlinks / Interconnects:

Deze lijn interlinks zijn dun en soepel. Elke upgrading is direct hoorbaar en de connectoren zijn van een uitmuntende kwaliteit.

  Nordost White Lightning Set 1 meter € 169,–
  Nordost Purple Flare Set 1 meter € 239,–
  Nordost Blue Heaven Set 1 meter € 349,–
  Nordost Red dawn Set 1 meter € 499,–
  Nordost Heimdall 2 Set 1 meter € 889,–
  Nordost Frey 2 Set 1 meter € 1.299,–
  Nordost Tyr 2 Set 1 meter € 2.349,–
  Nordost Valhalla 2 Set 1 meter € 7.289,–

Let op: andere lengtes zijn mogelijk tegen minder/meer prijs.

Nordost digitale 75ohm interlink

Nordost Digitale Interlinks 75Ohm en XLR 110Ohm

Nordost Blue Heaven, digitale interlink (1 meter) €    209,–
Nordost Heimdall 2, digitale interlink (1 meter) €    729,–
Nordost Tyr 2, digitale interlink (1 meter) € 1.499,–

LET OP: langere lengtes mogelijk tegen meerprijs.

Nordost power cord

Nordost Lichtnet kabels:

Afgeleid uit technologie die voor de ruimtevaartindustrie wordt ontwikkeld bereikt Nordost, met hun uniek gepatenteerde ontwerp en het gepatenteerde FEP (Fluorinated Ethylene Propylene), een prestatieniveau waarvan andere kabelbedrijven slechts kunnen dromen.

  Nordost Leif Blue Heaven lichtnetkabel 1,5 meter €      259,–
  Nordost Leif Red dawn lichtnetkambel 1,5 meter €      514,–
  Nordost Heimdall 2 lichtnetkabel 1,0 meter €      649,–
  Nordost Frey 2 lichtnetkabel 1,0 meter €   1.459,–
  Nordost Tyr 2 lichtnetkabel 1,0 meter €   2.999,–
  Nordost Valhalla 2 lichtnetkabel 1,0 meter €   4.839,–
  Nordost Odin2 supreme reference 1,2 meter € 16.899,–

Let op: langere lengtes zijn mogelijk tegen meerprijs.

Nordost toonarm kabel

Nordost toonarm kabels:

Nordost phono kabel 1.25m recht/90° aansluiting Blue heaven cinch/XLR €    379,–
Nordost phono kabel 1.25m recht/90° aansluiting Heimdall 2 cinch/XLR €    599,–
Nordost phono kabel 1.25m recht/90° aansluiting Frey 2 cinch/XLR €    789,–
Nordost phono kabel 1.25m recht/90° aansluiting Valhalla 2 Reference € 4.399,–

 

QRT QKore

De QKore vervangt de aarde van uw hifi systeem en genereert een zogenaamde ‘aarde afvoer’. U verbindt een van de modellen aan de aarde uitgang van uw stekkerblok; of aan de rca uitgang van een/enkele component(en) of aan beide. En u weet niet wat u hoort!

Het is een parallel aardings apparaat, die een kunstmatige ‘schone’ aarde voor hifi audio systemen biedt. Sluit deze aan; liefst op de separate aarde uitgang van uw stekkerblok en ‘floeps’, de weergave wordt schoner, natuurlijker, ontspannender, dynamischer, krachtiger; onmiddellijke toename van de dynamische contrasten en de QKore laat dan horen hoe goed uw systeem is; of eindelijk kan zijn. Het is opvallend hoeveel echter en natuurlijker de weergave wordt; het ‘hifi’ gevoel verdwijnt en u meer dan ooit bent u dichter bij de oorsprong van de kwaliteit van uw set. De muziekanten hebben er meer zin in gekregen en zijn onderscheidend aanwezig. Maar ook meer dan ooit bent u bij de oorsprong van de muziek en de opname.

Het klinkt de sceptici onder u waarschijnlijk als het zoveelste ‘bla-bla-bla’ verhaal, maar ik zou zo zeggen; kom gewoon luisteren en formuleer dan pas uw mening.

Om het moeilijk te maken zijn er drie modellen:

QKore 1 alleen voor aansluiting op de aarde zo dicht mogelijk bij de voeding; het stekkerblok dus. De stekkerblokken van QRT hebben deze aarde-uitgang en de stekkerblokken van EAT ook vanaf de ‘+’ modellen. Maar ook zeer veel andere merken stekkerblokken hebben deze mogelijkheid. Er wordt 1 stuk QWire bijgeleverd.

QKore 3 heeft drie uitgangen en deze worden aangesloten op de rca uitgangen van een aantal componenten in uw set. Dit indien uw stekkerblok geen separate aarde ingang heeft. Er wordt 1 stuk QWire bijgeleverd.

QKore 6 heeft alles; dus zowel een uitgang naar het stekkerblok; twee uitgangen voor monoblokken en drie uitgangen naar de componenten.

Elke unit wordt voorzien van een speciale QKore kabel. Niet zomaar ‘een kabeltje’ dus. De kabel is mechanisch afgestemd en bezit een verzilverde OFC solide kerngeleider. Deze QKore-Wire kan worden geleverd met de volgende aansluitingen: rca, spade, banaan, XLR en BNC. Er worden 2 stuks QWire bijgeleverd.

Prijs € 2.750,–  QKore 1 inclusief 1 QKore wire
Prijs € 3.850,–  QKore 3 inclusief 1 QKore wire
Prijs € 5.500,–  QKore 6 inclusief 2 QKore wires
Prijs €    399,–  QKore wire 2 meter

 

Nordost Sort Kone ontkoppelaar van hifi apparatuur

Nordost Sort Kone ontkoppelaar

Eén van de dingen om het optimale uit uw apparatuur te krijgen, is het ontkoppelen van uw versterker, cd speler, voorversterker, eindversterker, etc. De Sort Kones van Nordost hebben een lange reputatie die in elke kwaliteit tot een positief effect leiden. Ze zijn verkrijgbaar in 4 kwaliteiten:
– Aluminium/Staal,  aluminium/ceramique, bronze/ceramique en titanium/ceramique. Ze zijn tevens geschikt voor zware versterkers.

GEBRUIKS INSTRUCTIES: KLIK HIER

Prijs: €   85,– per stuk, aluminium/ceramique
Prijs: € 135,– per stuk, bronze/ceramique
Prijs: € 375,– per stuk, titanium/ceramique

                                 

Nordost Sort Lift

Ok, het lijkt soms wat overdreven, maar een echt goede set laat horen dat als u uw luidsprekerkabels op deze ultime Nordost Sort Lift zet, het geluid beter wordt. Een schonere weergave; meer ‘lucht’ om de instrumenten en dynamischer.

Prijs: € 599,– per 2 stuks

 

sortkone fut accessories

Nordost Sort Fut

De ultieme ontkoppeling van uw luidsprekers. De Sort Füt is een 4-delige constructie en zorgt voor een directe aarde zodat de energie kan ontsnappen uit de electronica zonder dat dit ongewenste vibraties met zich mee brengt. Zo kan het systeem het hoogst mogelijke in dynamiek bereiken waar het toe in staat is. Het is speciaal gebouwd om de prestatie van uw hifi-systeem te verhogen en de standaard spikes en stabilisatoren die geleverd worden met de luidsprekers en hifi meubels te verbeteren.

Energie is een onvermijdelijk bij-product wanneer een component in gebruik is, wat vibraties genereert welke een groot effect op het geproduceerd geluid kan hebben. De gepatenteerde Sort Füt  elimineert deze ongewenste vibraties.De Sort Füt is per stuk verkrijgbaar maar ook in een zgn. premium package welke alle tools en instrument instructies bevat die nodig zijn om welk systeem dan ook met gemak, en nog belangrijker: met precisie, ‘Sorted’ te krijgen.

De hybride constructie van de Sort Füt is van aluminium en brons. Hij op een speciale manier gevormd om de effecten van vibraties te minimaliseren. De 3 keramische ballen zorgen ervoor dat de contactpunten geminimaliseerd worden en tegelijkertijd geven deze stabiliteit aan de componenten waaronder de Sort Füt is geplaatst.

De Premium Package bestaat uit de volgende onderdelen:

  • 4 Sort Füt units
  • gereedschap om de units op de juiste manier af te stellen onder de componenten
  • laser waterpas systeem voor precisie installatie
  • 8mm, 6mm en 1/4-20 bedraadde adapters(voor bevestiging onder de luidspreker en/of meubel)

Afwijkende adapters, tot 14 mm, zijn ook leverbaar. Indien meer hoogte nodig is dan kan Nordost ook vervangende schroefdraad knoppen leveren, kijk hier voor een overzicht in PDF.

Prijs € 350,– per stuk

NORDOST en QRT – PRIJSLIJST