Hifi en verkeersboetes

Hifi en verkeersboetes
7 maart 2024 Mark van Braam
In Geen categorie

Waarde lezer, wellicht zult u zich bij het zien van bovenstaande opsomming achter de oren krabben. Waar zal dat dit keer heen gaan. En ik begrijp uw frons op uw voorhoofd.
Het zit namelijk zo; onze vaderlandsche overheid heeft onlangs besloten om de boetes die u zou kunnen oplopen vanwege een ongewenst gedrag, opgelopen zijn. En ik bedacht me dat het wellicht vriendelijk voor u allen zou zijn, om u te waarschuwen voor het naderend onheil bij de niet toegelaten overtredingen. Onnodig links rijden; rechts inhalen; vluchtstrook crossen of een niet te lezen kenteken; hoewel ik de bedragen fors vind, is het wel begrijpelijk dat we dit met z’n allen niet moeten doen. Bovendien; van de boetes kunt u toch een fiks aantal elpee’s aanschaffen! Of uw ‘hifi pot’ sneller gevuld krijgen.
Maar waar ik een brief naar de dienstdoende minister over heb gestuurd, zijn de onderdelen: ’teveel geluid’ en ‘onnodig geluid veroorzaken’. Immers is een gehoorbeschadiging zomaar ontstaan door een razend rijdende lawaaierige raddraaier. En dat is niet op te lossen met de minzame afkoopsom van € 300,–. Neen; ik moet er niet aan denken dat m’n gehoor door zo’n onverlaat beschadigd zou worden; ik zou m’n schoonmoeder erop afsturen! Maar dat is een terzijde. Neen, de overheid mag er wat mij betreft twee nullen achter plakken en die suggestie heb ik gedaan. Of er naar me geluisterd wordt; we gaan het meemaken 🙂
In elk geval wens ik u een fijn voorjaar toe; de zon schijnt en de dagen lengen weer; hoera, laten we het leven vieren! 

 

COPYRIGHT © 2024 AUDIO21, HEERDE, DOOR MARK VAN BRAAM