Het glas is halfvol…

Het glas is halfvol…
14 februari 2017 Mark van Braam
In Geen categorie

Waarde lezer,

Vandaag stond ik op en las een mail-reactie van iemand, over m’n Hifi-blog. En ondanks dat ik het af en toe met Mario (Hij heet eigenlijk Martin, maar gezien de Wet op Privacy noem ik hem Mario. En daarna vanwege de snelheid: ‘M’) niet geheel eens ben, deelt hij af en toe rake waarheden uit.

En met- en zonder uw welbevinden ga ik u op deesz prachtige dag waarop de zon alhier stralend schijnt, eens uw oren wassen (brrrr, figuurlijk natuurlijk) en u een spiegel voorhouden. Want; en let op; hier komt ie:

Is voor u het muzikale audio-glas halfvol of halfleeg? Met andere woorden; we kunnen altijd die enkele dingen die niet goed zijn in uw eigen set gaan benoemen, maar zullen we ook eens gaan genieten van de dingen die namelijk WEL goed zijn?
En hetzelfde geldt natuurlijk voor audio sets van anderen. En op shows. En bij winkels. En bij uw audio vrienden. Het zeiken houdt u maar voor u; behalve bij uw schoonmoeder; dat dan ook wel weer. Oei, laat ze het niet horen.

Maar over mijn schoonmoeder gesproken; als ik haar glas wijn vul; iets anders krijgt ze bij een visite alhier niet te drinken; want anders is ze ‘niet te doen’, zegt ze steevast: ‘Mark, ik hou niet van Haagse glaasjes, doe er nog maar wat bij’. En dat waarde lezers, zijn dan de momenten dat ik eens wel naar haar luister. Maar dat terzijde.

Laten we wel zijn; er zijn verschillende wegen die naar Nice leiden. En ondanks de verkondiging van de zichzelf- of door anderen uitgeroepen ‘Audio Goeroes, die sommigen onder u met gesloten oren- en ogen klakkeloos plegen te volgen, is er in elke set wel iets- of een aantal prachtige aspecten te benoemen. Zelfs die oude mono radio, heeft toch iets fijns. Iets omarmends; iets vertederends; hoewel ik me afvraag of dit taalkundig klopt. Maar daar heb ik dan weer ‘K’ voor, die me gelukkig af en toe wat correcties toeschuift. Die ik dan weer schromelijk en met schaamrood op m’n kaken, in ontvangst neem. Maar… ook ‘K’ kijkt positief, want hij benoemde onlangs dat de meeste woorden die mijn pen hier neerzet, juist wel goed gespeld zijn. Halfvol dus!

Voorts; en ook weer dankzij ‘M’, was ik uw oren nogmaals; tenzij u het hierop volgende niet vergeten was. Want ik maak u er graag attent op dat het vandaag Valentijnsdag is. En dat zou kunnen betekenen dat u iets liefs of iets aardigs zou kunnen gaan doen voor iemand die u dierbaar is.
Dus… als een speer eruit en ga over op een actie: een cd, (een bestand schept een afstand), een elpee; een fijne buizenversterker; een draaitafel; een set luidsprekers: Valentijnsdag is het slechts een keer per jaar. Toch?

PS: bloemen mag ook. Of whiskey.