Handgesmeed audiowerk

Handgesmeed audiowerk
8 augustus 2019 Mark van Braam
In Geen categorie

Waarde lezer, gisteravond togen we met trapleer, boormachien, pluggen, schroeven en goede moed, richting de voorzijde van de audiowinkel AUDIO21.
Want of het u is opgevallen of niet; het uithangbord hing op een bestaand ‘hangsysteem’, gemaakt van onduurzaam hout en sinds den beginnen van AUDIO21 mk2 was het een doorn in m’n oog. Niet ‘af’ zoals sommige audiosets onder u, ook niet ‘af’ zijn. Soms hebben de dingen gewoon tijd nodig en moeten dingen passen in de tijd. Zo ook uw hifi set, maar dat is een terzijde.
Het in de vorige eeuw handgemaakte smeedwerk van de smederij Rombout uit Buurmalsen, is nooit meer uit m’n leven verdwenen. Voorzien van een passend zwart laagje, was het dan gisteravond eindelijk zover. En u zou het niet zeggen, maar het kr… weegt zo’n 46 kilogram. Zweetdroppelen liepen tappelings langs het aangezicht van ondergetekende. Maar niets is teveel voor het voorziene eindresultaat; de kers op de taart; de piek op de kerstboom of nou ja, vul zelf maar in.
Maar mooi mooi toch, zulks handgesmeed ijzerwerk. Net zoals in de audio, waar vele apparaten, draaitafels, luidsprekers met de hand vervaardigd worden. Vakwerk, met aandacht en passie ontwikkeld. Zoals iemand het ooit zei: “I love it, when a plan comes together”.

Copyright © 2019 AUDIO21, Heerde, door Mark van Braam