Gryphon: mooi oranje is niet lelijk

Gryphon: mooi oranje is niet lelijk
18 april 2019 Mark van Braam
Mark van Braam
In Geen categorie

Vanochtend stond er een chauffeur van een transportbedrijf voor m’n snufferd, met een pakbon in z’n handen. Hij stond me ietwat grinnikend aan te kijken met de mededeling: “ik heb een kist van 182 kilo in m’n vrachtauto; hoe ga je dat hier binnenkrijgen Mark”?
Ik wed dat hij het trapje had gezien en weet dat ik bepaald geen Schwarzenegger uitstraal. Hoewel m’n lief altijd roept hoe sterk ik wel niet ben, maar dat is een terzijde. Liefde maakt immers blind? Hoe dan ook; de pallet bleek dus twee separate kisten te bevatten, dus 90 kilo per kist is te doen. Hup, een steekwagen eronder; vervolgens een wildvreemde meneer op straat aangesproken om me even te helpen met een duwtje tegen de kist en dat deed hij warempel zonder protest. Het blijkt dat de gemiddelde Heerdenaar hulpvaardig is. Toch fijn.
De rest van de ochtend werd gebruikt om beide kisten te ontdoen van hun inhoud; om de Gryphon Mojo S in elkaar te zetten. Het onderstel en bovenkant zitten gesepareerd in de kist, maar vinden elkaar buiten de kist, op een makkelijke manier als in een huwelijk ‘voor eeuwig’, middels een ingenieus stevige-bouten-systeem. De door ons gekozen kleur heb ik ‘burned orange’ genoemd en weet inmiddels de aandacht op zich te vestigen. Zelfs zonder geluid. Over smaak kunnen we verschillen; maar wij vinden ze vanuit elke hoek wonderschoon.

Zaterdag 20 april, dus over twee dagen, hebben we onze eerste Gryphon showdag en u bent van harte welkom. Over enkele weken kan ik u vast verklappen, opnieuw de aandacht op dit bijzondere Deense merk en dan volgt de kennismaking met de Mojo S. Eerst inspelen en ik kon het niet laten; met hulp bezoeker Ben Haa heb ik ze toch even kort aangesloten en we raakten gelijk zwaar onder de indruk en werden er even stil van. Dat belooft nog wat; wordt vervolgd, zullen we maar zeggen. En “mooi oranje is toch niet lelijk”, zou mijn neef Alexander gezegd hebben.

 

Copyright © 2019 AUDIO21, Heerde, door Mark van Braam