Gryphon doorlopende luistershow

Gryphon doorlopende luistershow
9 oktober 2019 Mark van Braam
Mark van Braam
In Geen categorie

Waarde lezer, onze deelname aan een show als de X-fi betekent voor ons en overige deelnemers een enerverende periode. Het wordt ervaren als topsport en dat klinkt wellicht als ietwat overdreven. Pas wanneer u deelnemers enkele dagen na zo’n show zou spreken, dan zou u merken dat m’n uitspraak niet zo gek is. En u zie me op de foto: moe maar voldaan 🙂
Maar het was het waard; ondergetekende stond in ruimte 117 platen te draaien, waarbij de luidsprekers Diesis Aura werden ingezet; aangestuurd door een set JA30 en JP30MC mk3 van Jadis en de draaitafel Pluto 12A Black liet het vinyl schitteren. De set was volledig bekabeld met Nordost. En ik was blij dat ik het QRT stekkerblok en QRT QKore meegenomen had. Dat laatste scheelde een anderhalve slok op een borrel. En hoewel de kamers en ruimtes in het Koningshof bepaald niet ‘je-van-het’ zijn, was het toch gelukt om de weergave op een hoog niveau te krijgen. En we hebben een hoop lol gehad, hetgeen erg plezierig is.

Verderop in een veel grotere ruimte, was een set opgesteld, bestaande uit de Gryphon voorversterker Zena, de Gryphon Antileon EVO eindversterker, de Gryphon Ethos CD speler en als klapstuk de Gryphon Trident II actieve luidsprekers. Bekabeld met de topstukken uit de Nordost lijn en nagenoeg alles van QRT deed z’n werk. De heer Rune Skov, sales director van Gryphon was speciaal overgevlogen om met zijn kenmerkende bevlogenheid het publiek een top presentatie te geven. Laat zulks maar aan Rune over!

Verschillende mensen spraken mij als Gryphon dealer aan over de Gryphon set. Uiteraard waren de meningen vooral vol bewondering en extreem positief. Wat ook zo af en toe de kop opstak, was “moet dat nou” en “is dat nou nodig”. En dat was doelend op de totaalprijs van zo’n topset. Natuurlijk hebben we het over een astronomisch bedrag. En natuurlijk is het iets waar we ons leven lang, heel goed zonder zouden kunnen. Maar aan de andere kant…; elke fabrikant van luxe artikelen heeft een groep bewonderaars die het beste wensen; of in elk geval de financiële mogelijkheid hebben om zich te laten omgeven met de mooiste automobielen, horloges, motorfietsen, whiskey’s, juwelen, kleding, huizen en noem maar op. En in dat rijtje hoort ook een set van Gryphon.

En aan de mensen die “het be-la-che-lijk” vinden, wellicht iets om eens bij stil te staan; er zijn vast mensen onder u die een zeer fijne versterker hebben, van laten we zeggen € 2.500,–. En wanneer u dat met enthousiasme zou vertellen tegen mijn schoonmoeder… zou u het antwoord van haar krijgen: “Wat? € 2.500,– voor een versterker? Ben je nou helemaal gek geworden? Daar kan je zelfs een elektrische fiets voor kopen”. Hiermee zeggende; alles is maar relatief en alles hangt af van een referentie.

Na de X-fi show hebben we de mensen van Gryphon weten te strikken om de set Trident II (€ 98.000,– exclusief B.T.W. per set) een tijdje te laten schitteren in de grote luisterruimte van AUDIO21 en afgelopen dag hebben de importeur en ondergetekende, de Trident II opgezet. En let op, 240 kilogram per stuk is een hels karwei. Uiteraard is het ons gelukt en thans heb ik ruzie met m’n spieren, maar dat is een terzijde.

Aan het eind van de middag gingen de knoppen op ‘on’ en wat er dan gebeurt is moeilijk te beschrijven. Zelfs voor ondergetekende. De set bleek na een uur inspelen, zo veel beter te klinken dan in die lastige X-fi ruimte. Nee, geen enkel gedreun, een super realistisch podium, een oneindigheid in oplossend vermogen en het meest bizar vind ik het ‘verdwijnen’ van de (luister)ruimte.
Normaliter zou ik u en de uwen uitnodigen voor een Gryphon showdag, maar dit keer gaan we het anders doen. Een doorlopende, vier weken durende show. Een kenmerk van de Gryphon luidsprekers is dat er een echte hotspot is. Buiten de hotspot krijgt u 90% van de kwaliteit, welke uiteraard verschrikkelijk veel is. Maar ik kan me goed voorstellen dat u wilt ervaren wat de hotspot van een werkelijke Gryphon set betekent. De Gryphon Trident II luidsprekers zullen hier precies 4 weken logeren en daarna vertrekken ze naar de andere kant van de wereld; ik meende Japan. Dat is jammer.

U bent welkom op donderdag, vrijdag of zaterdagochtend om op een u passend tijdstip binnen te wandelen voor een demo van deze bijzondere Gryphon set: de Gryphon voorversterker Zena, de Gryphon eindversterker Antileon EVO, de Gryphon CD speler Scorpio S en als klapstuk de Gryphon luidspreker Trident II.

Het zou overigens plezierig zijn wanneer u uw aankomst eventueel zou aankondigen via ons mailadres: contact@audio21.eu. Dus…

AUDIO21 in Heerde: Gryphon.

 

Nog even een snapshot van de set-up van Diesis:

 

 

En de broertjes waren ook weer van de partij…

Copyright © 2019 AUDIO21, Heerde, door Mark van Braam