Gryphon luistershow op 26 oktober

Gryphon luistershow op 26 oktober
21 oktober 2019 Mark van Braam
Mark van Braam
In Geen categorie

Waarde lezer, onze deelname aan een show als de X-fi betekende onlangs voor ons en overige deelnemers een enerverende periode. Het wordt ervaren als topsport en dat klinkt wellicht als ietwat overdreven. Pas wanneer u deelnemers enkele dagen na zo’n show zou spreken, dan zou u merken dat m’n uitspraak niet zo gek is. En u zie me op de foto: moe maar voldaan 🙂
Maar het was het waard; ondergetekende stond in ruimte 117 platen te draaien, waarbij de luidsprekers Diesis Aura werden ingezet; aangestuurd door een set JA30 en JP30MC mk3 van Jadis en de draaitafel Pluto 12A Black liet het vinyl schitteren. De set was volledig bekabeld met Nordost. En ik was blij dat ik het QRT stekkerblok en QRT QKore meegenomen had. Dat laatste scheelde een anderhalve slok op een borrel. En hoewel de kamers en ruimtes in het Koningshof bepaald niet ‘je-van-het’ zijn, was het toch gelukt om de weergave op een hoog niveau te krijgen. En we hebben een hoop lol gehad, hetgeen erg plezierig is.

Verderop in een veel grotere ruimte, was een set opgesteld, bestaande uit de Gryphon voorversterker Zena, de Gryphon Antileon EVO eindversterker, de Gryphon Ethos CD speler en als klapstuk de Gryphon Trident II actieve luidsprekers. Bekabeld met de topstukken uit de Nordost lijn en nagenoeg alles van QRT deed z’n werk. De heer Rune Skov, sales director van Gryphon was speciaal overgevlogen om met zijn kenmerkende bevlogenheid het publiek een top presentatie te geven. Laat zulks maar aan Rune over!

Verschillende mensen spraken mij als Gryphon dealer aan over de Gryphon set. Uiteraard waren de meningen vooral vol bewondering en extreem positief. Wat ook zo af en toe de kop opstak, was “moet dat nou” en “is dat nou nodig”. En dat was doelend op de totaalprijs van zo’n topset. Natuurlijk hebben we het over een astronomisch bedrag. En natuurlijk is het iets waar we ons leven lang, heel goed zonder zouden kunnen. Maar aan de andere kant…; elke fabrikant van luxe artikelen heeft een groep bewonderaars die het beste wensen; of in elk geval de financiële mogelijkheid hebben om zich te laten omgeven met de mooiste automobielen, horloges, motorfietsen, whiskey’s, juwelen, kleding, huizen en noem maar op. En in dat rijtje hoort ook een set van Gryphon.

Na de X-fi show is de set luidsprekers van Gryphon, de Trident II verhuisd naar Heerde. Dat is sneller geschreven dan gedaan; 240 kilogram per stuk vraagt wat. Maar uiteraard is het gelukt en komende zaterdag is er een Gryphon demonstratie dag, of zo u wilt: Gryphon Show voor liefhebbers; door liefhebbers.

U bent welkom op zaterdag 26 oktober van 10.00 tot 16.00 uur om op een u passend tijdstip binnen te wandelen voor een demo van deze bijzondere Gryphon set: de Gryphon voorversterker Zena, de Gryphon eindversterker Antileon EVO, de Gryphon CD speler Scorpio S en als klapstuk de Gryphon luidspreker Trident II.

AUDIO21 in Heerde: Gryphon.

Copyright © 2019 AUDIO21, Heerde, door Mark van Braam