Sinterklaas bestaat echt. Echt!

Sinterklaas bestaat echt. Echt!
23 november 2018 Mark van Braam
In Geen categorie

Hoewel we neigen te geloven dat Sinterklaas niet bestaat; betwijfel ik het. Echt. Want wanneer ik de nieuwe Gold Note Valore 425 Plus vanochtend uit de doos pak en opbouw en afregel voor de nieuwe eigenaar, ben ik zoals altijd weer onder de indruk vanaf de opening des dozes. Zo über georganiseerd deze platenspeler is verpakt. Voor een prijs waarvan niemand schrikt, maar een geluidskwaliteit welke opmerkelijk is in deze prijsklasse.
De eigenaar heeft besloten voor een Ortofon 2M Bronze en dat combineert ook uitstekend met zijn huidige MM phonoversterker.
En oké, we hoeven niet overal een wedstrijd van te maken, maar ik durf met m’n hand op m’n hart te stellen dat in deze prijsklasse (loopwerk/arm € 1.300,– en 2M Bronze € 360,–) van € 1.660,– inclusief stofkap en phonokabel, de Valore 425 Plus de concurrentie met gemak de baas blijft.
Overigens herinnert u zich vast wel dat we al een tijdje de witte variant als demo in gebruik hebben; maar ik moet toegeven dat het zwarte exemplaar de voorkeur geniet, mooi zwart is zeker niet lelijk. Door alle opmerkelijke landelijke commoties ontstond bij mij de vraag of er ook nog een roetversie van zou gaan komen. Maar op die vraag schudden de Italiaanse bouwers hun wijze hoofd. En gelijk hebben ze; maar dat is een terzijde.