Gold Note PH1000 phonoversterker

Gold Note PH1000 phonoversterker
27 december 2020 Mark van Braam
In Geen categorie

Waarde lezer, ontwikkelingen bij audiofabrikanten duren lang. Dat is ook niet zo onlogisch; om iets op de markt te brengen wat significant beter is dan een te vervangen product of als toevoeging op een gamma, vergt tijd en kennis. En tijd. En daarvan lijken Italianen soms veel te hebben. Maar wij zijn ongeduldig, maar het wachten wordt beloond. Gold Note heeft als uitbreiding van het pallet phonoversterkers de PH1000 aangekondigd. En deze werd uiteraard subiet door ons besteld.
Vanochtend de levering en de doos voelde koud aan. Even acclimatiseren van apparatuur wanneer het koud uit de auto komt is goed om te doen. Dus na binnenkomst het machien uitgepakt en enige uren naast een kachel gezet. En daarna aangesloten. Het apparaat voelt als top-kwaliteit aan. Alle aansluitingen zijn van topkwaliteit en de Pluto draaitafel stond al te wachten. En hetgeen ik u altijd afraad om te doen: aansluiten en luisteren… deed ik gelijk juist wel. Want ondanks dat ik weet dat de kwaliteit van elke versterker; en juist een phonoversterker, de tijd nodig heeft om speciaal te worden… Deze Gold Note PH1000 is werkelijk direct: top. Wordt het nòg beter? Jazeker, dat kan niet anders.
Heel bewust heb ik niet het vergelijk gedaan met de Gold Note PH10/PSU10, maar met een andere, in de 9.000 euro prijsklasse. De PH1000 is opener, dynamischer, ruimtelijker en wat mij gelijk opviel: organischer. Ja werkelijk waar; dit is een dekselse machien. Tjeminee, Gold Note is goed bezig zeg!

De Gold Note line-up van phonoversterker (KLIK HIER) is:
PH1 € 600,– (uit voorraad leverbaar)
PH1 plus PSU1 € 1.290,– (uit voorraad leverbaar)
PH10 € 1.390,– (uit voorraad leverbaar)
PH10 / PSU10 € 2.340,– (uit voorraad leverbaar)
PH1000 € 9.600,– (binnenkort uit voorraad leverbaar)
PH1000 met voorversterker € 13.500,–
PSU1000 € 3.190,– (separate voeding voor PH1000)

De Gold Note PH1000 is de meest geavanceerde phonoversterker die Gold Note ooit heeft uitgebracht. En het moge duidelijk zijn dat ‘made in Italy’ geldt. Hoewel het gros van de moderne elpee’s afgespeeld worden op de RIAA curve, zijn er op de PH1000 zo’n 40 curves beschikbaar.
Er zijn 7 gain instellingen te kiezen en 12 afsluitimpedanties en 6 opties voor MM elementen. Dus elk element op de aardbol is aan te sturen en voor elke elpee is een curve te vinden die past bij die opname. De interface is digitaal en werkt uiteraard onafhankelijk van het volledig analoge audiopad. De ruisvloer is ultra laag en er zijn alleen discrete audiocomponenten gebruikt.

De Gold Note PH1000 is een phonoversterker met 3 RCA ingangen en 2 XLR ingangen. Daarbij is de PH1000 òòk verkrijgbaar met een voorversterker gedeelte (€ 13.500,–). Een RCA uitgang en een XLR uitgang. En zelfs te upgraden met een separate Gold Note PSU. En oh ja, een subsonic filter kan soms fijn zijn.

Copyright © 2020 AUDIO21, Heerde, door Mark van Braam
Niets uit deze onderstaande informatie mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, website of openbaar gemaakt worden in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch of door fotokopieën, opname, of op enige andere manier, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van AUDIO21.