Gold Note nieuws: Mediterraneo X

Gold Note nieuws: Mediterraneo X
23 mei 2023 Mark van Braam
In Geen categorie

Waarde lezer, de platenspelers van het Italiaanse Gold Note behoren tot de absolute top. Als boventop zogezegd is er de Mediterraneo. Maar sinds kort is er een boven-boven toppert: de ‘Mediterraneo X’.
Het verleden en de toekomst van Gold Note komen samen in ‘Mediterraneo X’. Geïnspireerd door de iconische Mediterraneo, combineert deze innovatieve draaitafel traditie met technologie om analoge liefhebbers te voorzien van een next-gen platenspeler met cutting-edge en authentiek high-end functies. Alle functies van de draaitafel kunnen worden bediend vanaf het touchscreen-display, wat het mogelijk maakt om de snelheid en het koppel van de motor af te stellen om ervoor te zorgen dat deze perfect wordt gesynchroniseerd met het type LP en muziek dat wordt afgespeeld. De timerfunctie is een nieuwe functie die registreert hoe lang de naald wordt gebruikt, zodat de slijtage van de stylus kan worden gecontroleerd. Het plateau is gemaakt van machinaal bewerkt massief aluminium en heeft een composietontwerp dankzij de toevoeging van POM om trillingen te minimaliseren, en weegt in totaal 7 kg, wat een uitstekende stabiliteit en maximale precisie van de rotatiesnelheid garandeert.


SUPERIEURE GELUIDSKWALITEIT

De plint bestaat uit drie componenten: een grote aluminium tafel, een 3 mm roestvrijstalen plaat en ten slotte de onderste plint van massief Italiaans hout. Deze ontleent Gold Note aan de beroemde vorm van de werken van Michelangelo en Galileo. Ze passen dit toe op de draaitafels om een ​​zo groot mogelijke structurele stijfheid te verkrijgen. Door dit alles presteren de Gold Note draaitafels zo uitstekend op het niveau van  detail, dynamiek en weergave.
De drie stijlvolle voeten zijn van geanodiseerd aluminium en in hoogte verstelbaar en de achterkant is voorzien van hoogwaardige RCA-connectoren. De ‘Mediterraneo X’ wordt geleverd met een eigen phonokabel.
Aandrijving middels een riem met een eigen besturingssysteem dat is ontwikkeld op een Quadral-Core-microcontroller. Dit zorgt voor een perfecte werking van de 12V synchroonmotor, zonder trillingen of variaties in snelheid. De voedingseenheid regelt de motor elektronisch en maakt het mogelijk om de snelheden van 33⅓rpm en 45rpm fijn af te stellen, waarbij alle instellingen in het geheugen worden opgeslagen.

COPYRIGHT © 2023 AUDIO21, HEERDE, DOOR MARK VAN BRAAM