Gold Note bezoeker: XT-7

Gold Note bezoeker: XT-7
20 april 2018 Mark van Braam
Mark van Braam
In Geen categorie

Afgelopen najaar op de show in Veldhoven, werd er in de ruimte van Gold Note gedemonstreerd met een complete set van dit Italiaanse merk. De luidsprekers gaan door het leven als Gold Note XT-7. En ik ben verheugd dat zeer binnenkort het debuut bij AUDIO21 gaat plaatsvinden!

We hebben het over een royale, maar toch nog steeds erg plaatsbare 3-weg vloerstaander. Over de hoogte van 111 centimeter zal uw teerbeminde niet struikelen. Een ‘anti-turbulentie’ bas reflex met een ribbon tweeter. Volbracht van een multilaags houtsoort, waarbij elke sectie z’n eigen afgescheiden ruimte heeft gekregen. De gebruikte spikes zijn praktisch niet te zien en de speakers lijken te zweven. Maar dat is niet zo en dus een terzijde.
Er is gekozen voor slechts top materiaal, een compromisloos cross-over, gemaakt met Mundorf en Clarity componenten. De gekozen units komen van Seas en het Duitste AMT.

Aan alles zit een nadeel; een setje XT-7’s wegen in hun houten krat, zo’n 120 kilogram, dus u begrijpt dat ik m’n schoonmoeder weer van onze donker afgesloten zolder dien te halen om ze door haar op hun plaats te laten zetten. Ze kan het maar beter vast weten, toch?

Wordt vervolgd, jazeker!