Gold Note Giglio

Gold Note Giglio
24 maart 2023 Mark van Braam
In Geen categorie

Waarde lezer, één van de meest gerespecteerde platenspeler in ons assortiment, is de Gold Note Giglio. Afgelopen middag haalde ik een nieuw exemplaar uit de doos; ik zeg wel eens gekscherend; “ze komt in stukjes”.
En hoewel ik het opbouwen van voetjes, toonarm, contragewichten, dwarsdruk, lager vullen met olie, lager in elkaar schroeven met het plateau, snaar en kap monteren intussen honderden keren heb uitgevoerd, ben- en blijf ik onder de indruk van de constante kwaliteit waarmee dit Italiaanse bedrijf haar ‘ding doet’. Morgenochtend een demo en op mijn advies plaatste ik een Donatello Gold. Hoewel het middengewicht toonarm vele elementen ‘kan verdragen’, staat deze Donatello Gold toch wel op m’n top 3 lijst in de circa 1.000 euro klasse.
Een Giglio speelt zeer neutraal. Dus niet ‘gezellig warm’ of spelend met een één-noots-laag. Nee, een surplus aan oplossend vermogen, een zéér neutrale klank, zéér dynamisch en een onwaarschijnlijk ruimtelijke weergave. De klank bij zo’n platenspeler komt van het vinyl zelf en uiteraard de keuzes van de mastering engeneer.
En toch blijf ik erop hameren; een platenspeler is één ding, maar de phonoversterker, bekabeling, versterker en speakers bepalen welke platenspeler wat klank betreft, het beste aansluit bij uw wensen. Voorwaar een fijne taak voor ondergetekende om met u mee te denken hoe dat te bewerkstelligen. Afijn; ik wens u en de uwen een fijn weekend!

 

COPYRIGHT © 2023 AUDIO21, HEERDE, DOOR MARK VAN BRAAM
Niets uit deze bovenstaande informatie mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, website of openbaar gemaakt worden in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch of door fotokopieën, opname, of op enige andere manier, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van AUDIO21.