Gold Note streamer DS1000 evo

Gold Note streamer DS1000 evo
22 oktober 2023 Mark van Braam
In Geen categorie

Waarde lezer, het stond al een lange tijd in de pijplijn zogezegd, dat we de eerste unit zouden ontvangen. We hebben het dan over de Gold Note DS1000 evo. Een streamer/dac welke muzikaal gezien in de hoogste regionen van de digitale bronnen opereert. En welk een digitaal geluk dat we de unit vandaag hebben ontvangen. Een machtig interessante machine!!!
Want ja; er zijn flink duurdere opties, maar in alle hollandse nuchterheid bezien; deze DS1000 evo is ècht iets bijzonders.

De DS1000 EVO is de meest geavanceerde streamer/DAC welke Gold Note in haar bestaan heeft ontworpen. De meest geavanceerde technologische oplossingen zijn toegepast op het digitale-naar-analoge domein. De machine is Dual-Mono opgebouwd, waar twee AKM AK4493 convertor chips hun werk doen. Zoals u al gemerkt had kunnen hebben is het streamen met bijvoorbeeld de IS1000 en DS10 eenvoudig te bedienen. Alle benodigde audiobestanden kunnen gebruikt worden, er is ondersteuning van MQA, PCM (tot 32bit/384kHz) en DSD (tot DSD512) .

Met de DS-1000 EVO stream je via Roon, Airplay, Tidal, MQA, Qobuz, vTuner en Deezer. Met Tidal Connect en Spotify Connect is streamen nog eenvoudiger rechtstreeks vanuit hun apps.

Om toegang te krijgen tot uw verzameling digitale muziek, lokaal opgeslagen op een NAS of computer, kunt u alle UPnP/DLNA-software van uw smartphone of tablet gebruiken. Of download eenvoudigweg de GN Control App (gratis voor iOS en Android) om alle functies en functies van de DS-1000 EVO te bedienen, evenals het beheren van uw muziek- en streamingdiensten.

Er zijn twee versies: DS1000 EVO en DS1000 EVO Line. De tweede heeft een ingebouwde klasse A voorversterker, waardoor u deze versie direct aan kunt sluiten aan een eindversterker. De prijzen zijn: € 6.500,– en € 8.500,–

De DS-1000 EVO is uitgerust met een Klasse A-voorversterkertrap om het volume rechtstreeks in het analoge domein te regelen, dat kan worden omzeild wanneer de DS-1000 EVO in de DAC-modus staat. Het beschikt ook over een professionele 6,3 mm hoofdtelefoonuitgang met twee gevoeligheidsniveaus (Hoog/Laag), een eigen technologie die is ontwikkeld om het beste uit uw hoofdtelefoon te halen.

ROON READY

Roon Ready zijn betekent dat Gold Note Roon-streamingtechnologie gebruikt, voor een ongelooflijke gebruikersinterface, eenvoudige installatie, rotsvaste dagelijkse betrouwbaarheid en de hoogste niveaus van audioprestaties, zonder compromissen.

COPYRIGHT © 2023 AUDIO21, HEERDE, DOOR MARK VAN BRAAM
Niets uit deze bovenstaande informatie mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, website of openbaar gemaakt worden in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch of door fotokopieën, opname, of op enige andere manier, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van AUDIO21.