De leukste mails: over Gold Note DS10 streamer

De leukste mails: over Gold Note DS10 streamer
21 januari 2021 Mark van Braam
In Geen categorie

Waarde lezer, onder ‘de leukste mails’ wilde ik u toch niet onthouden, de gebruikservaring van René. Hij schreef me zojuist na aanschaf van zijn zilverkleurige Gold Note DS10 streamer.


Een zeer volledig apparaat, deze Gold Note DS-10 òf DS-10 Plus. (HIER EEN LINK KLIK KLIK KLIK) Het is een streamer, inclusief DAC, inclusief hoofdtelefoonversterker en voorversterker. Aansluiten op een (eind)versterker en u bent ready for take-off. Het is bijna ‘plug&play’, netwerk kiezen (hetzij via een kabel; hetzij via de WiFi verbinding) en u kiest een aanbieder, zoals Tidal etc. Zoals altijd, de Apps die u kunt gebruiken moet u even leren kennen. Ook is bediening mogelijk vanaf het apparaat zelfs middels display en drukknop. Maar hoera; Gold Note zou Gold Note niet zijn; de derde bedieningsmogelijkheid is de meegeleverde fraaie afstandsbediening.

De DS-10 Plus heeft als extra een 3,5 mm jackplug lijningang (de DS-10 heeft geen lijn ingangen). De tweede antenne (bluetooth) is verhuisd in het chassis en de DS-10 Plus heeft dus slechts 1 wifi antenne.

Beide apparaten kunt u aansluiten op een voorversterker of geïntegreerde versterker. In praktijk blijkt het kinderlijk eenvoudig om de DS-10 aan te sluiten en spelend te krijgen. Klankmatig erg niet-technisch; een zeer plezierige klank welke u gelijk naar de muziek trekt. Wat ik een superieure eigenschap vindt; er zijn mogelijkheden om de klank te gaan aanpassen. Iets wat ik me kan voorstellen: Preset 1 voor zachtjes spelen, waarbij u het laag wat ‘aandikt’ omdat onze oren bij lage volumes ongevoelig zijn voor lage toen. En Preset 2 voor normaal en luider luisteren, waarbij u de curve op ‘0’ zet.

Wanneer echter slechts één analoge bron aangesloten hoeft te worden, zou daarvoor de DS-10 Plus gebruikt kunnen worden, u kiest in het menu die ingang, in plaats van één van de digitale ingangen.

Prijs ‘DS-10 classic’ € 2.490,–
Prijs ‘DS-10 Plus’ € 2.890,–
Prijs ‘PSU-10 EVO’ € 1.100,–)
Prijs ‘PA-10’ eindversterker € 1.390,– (als stereo òf monoblock)
Leverbaar in de kleuren: zilvergrijs, zwart, goud.

 

Copyright © 2021 AUDIO21, Heerde, door Mark van Braam.