Gold Note ‘Donatello’ element

Gold Note ‘Donatello’ element
7 april 2017 Mark van Braam
Mark van Braam
In Geen categorie

Een geplande demo werd verschoven naar de middag, vandaar dan eindelijk tijd om ons nieuwste element eens aan de tand te gaan voelen. Daartoe gebruik ik altijd graag de Dais van Nottingham Analogue en het inbouwen bleek een fluitje van een cent. Vanwege getapt schroefdraad in de aluminium body en geen geklooi met te kleine moertjes voor m’n grote handen.

Een nieuw element heeft doorgaans minimaal 50 speeluren nodig, om ingespeeld te geraken. Dus met een kwartier per elpee-kant, hebben we het over tweehonderd keer de arm opnieuw richting de inloopgroef te bewegen. U realiseert zich op dit moment vast en zeker, waarde lezer, dat deze bezigheden behoren tot het ‘rondje om de kerk’ van ons mooie audio metier. Het is me wat.

M’n eerste woorden over de ‘Donatello Gold’ zijn: zelfverzekerd, resoluut en vol (Italiaans?) vuur. We hebben het over een MC element en gelukkig dit keer niet met zo’n spijker hard boron cantilever, maar een aluminium exemplaar en dat heeft z’n voordelen. De prijs bedraagt € 1.149,– en zoals alles bij dit merk verzorgd is; het uitpakken alleen al, is een feestje. Vandaag m’n rondje om de kerk en volgende week als het behoorlijk ingespeeld is, ga ik er eens voor zitten, om u te voorzien van de benodigde woorden.