Gold Note CD1000 mk2 aankomst

Gold Note CD1000 mk2 aankomst
16 mei 2019 Mark van Braam
In Geen categorie

Enkele ogenblikken geleden een levering uit Italië, waaronder een nieuwe Gold Note CD-1000 mk2 in het zilvergrijs. Een machtig machien en ziet er zeer super gelikt uit. Een zwart stoffen maatwerk kostuum en is zowel elegant als macho. En 12 kilogram is behoorlijk zwaar voor een cd speler. De zware kast is hier natuurlijk debet aan, maar ook aan de trafo’s en zware aluminium cd lade is zeer veel aandacht geschonken. Om de een of andere reden laat ik een nieuwe cd speler altijd inspelen met de cd ‘Alina’ van Arvo Pärt. Een Mark-traditie, zogezegd.
De huidige generatie cd spelers is relatief betaalbaarder geworden en vooral multi functioneler. Misschien zou het beter zijn om deze cd speler een ‘dac-drive’ te noemen. Uitgangen zowel RCA als gebalanceerd XLR, coax ‘in’ en een coax ‘uit’ en deze cd speler is later te upgraden met de externe Klasse A buizen voedingen (Tube 1006 of Tube 1012) òf een externe voedingen, de PSU-1000 of PSU-1250). 

Bijzonder is dat er optioneel een USB ingangspoort verkrijgbaar is, om bijvoorbeeld uw laptop of tv op aan te sluiten. Dit alles maakt de CD1000 mk2 tot een multi functioneel apparaat met een echte meerwaarde. Ook optioneel is een volumeregeling, waarbij het apparaat rechtstreeks op bijvoorbeeld actieve luidsprekers of op een eindversterker aangesloten kan worden. Het display is gelukkig goed af te lezen met letters en cijfers in een mooie blauwe kleur; ook voor ondergetekende vanuit de zitpositie zeer duidelijk te lezen.
#Top cd speler!

Link naar fabrikant: KLIK HIER

Prijs € 3.990,– Kleuren zwart / zilver / goud
Prijs 4.800,– (inclusief upgrade DAC en USB) Kleuren zwart / zilver / goud

De speler is klankmatig een toonbeeld van rust en autoriteit. De toetsaanslagen van Pärts muziek wordt met kracht en een zeer hoogoplossend vermogen neergezet. Ondanks de finesses en detailleringen luisteren we niet naar ‘een rekenmachien’. En dat is een groot compliment.

Gold Note CD-1000 bij dealer AUDIO21


Copyright © 2019 AUDIO21, Heerde, door Mark van Braam
Niets uit deze onderstaande informatie mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, website of openbaar gemaakt worden in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch of door fotokopieën, opname, of op enige andere manier, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van AUDIO21.