Geniet nu; het is later dan u denkt..

Geniet nu; het is later dan u denkt..
9 augustus 2016 Mark van Braam
In Geen categorie

Gisterochtend ontving ik een bestelling voor 2 elpee’s die ik te koop heb. Eén van de elpee’s betrof een exemplaar van Led Zeppelin, in erg goede staat.
Al ‘wandelend’ door de platenbak, kwam ik daardoor ook IV tegen van deze legendarische band en hierop ‘Stairways to heaven’. Ik weet het waarde lezers; na miljoenen keren uitgevoerd te zijn, heeft u het wellicht het nummer al te vaak gehoord. Edoch… schoot me te binnen een versie gespeeld in een Amerikaans theater, bijgewoond door de huidige president, gespeeld en gezongen door onder andere Ann en Nancy Wilson. HIER EEN LINK

Vanochtend vroeg kon ik het niet laten; de klassieker ‘stairway to heaven’ die ik hier heb staan, werd opgezet. Een niet onaardig ‘setje’ stond al op me te wachten; Rosso Fiorentino ‘Volterra’, Jadis ‘i35’ met KT120 buizen, ‘draaitafeltje’ van Transrotor, de ‘ZET 3’ die lekker aangekleed was. Hoe het ook zij; dit ‘setje’ liet feilloos horen dat de opname niet op de lijst van ‘audiofiele top-opnames’ hoort te staan. Maar dat terzijde, waarde lezers.

Al luisterend deed de muziek me wat en sleepte me mee, naar tijden van ver voor nu. Maar zette me ook in het hier en nu. De tekst die dubbele betekenissen van woorden beschrijft. En we kunnen alleen maar gissen naar de betekenis. De tekst die door Robert Plant al op 22-jarige leeftijd werd geschreven. Een melodie en energie, welke van breekbare melancholie overgaat in blijheid. En hoop. Ja, een mooi nummer om begin van de dag te vieren. Waarde lezer; vergeef m’n afsluitende cliché; geniet nu; het is later dan u denkt.