Nieuws: Geneva radio’s bij AUDIO21

Nieuws: Geneva radio’s bij AUDIO21
14 augustus 2020 Mark van Braam
Mark van Braam
In Geen categorie

Waarde lezer, onlangs passeerde de fabrikant van Geneva Lab en liet een drietal radio’s zien. Of we belangstelling hadden om dealer te worden van deze super-de-super-leuke ‘Neo Vintage’ radio’s.
Een publiek geheim is dat ondergetekende een meerwaarde hecht aan een goed doordacht en opgesteld high-end audio systeem. Dus wat moet ik nou met een ‘radio’. Maar toch…. het zette me aan het denken.

Het is namelijk zo dat ik elke zondagochtend om 04.00 uur opsta, om de beide honden uit te laten. Te genieten van de rijke bosgeuren en soms oog in oog te staan met een ree, wild zwijn, vos of verdwaalde wild-toerist. En daarna toog ik met enig regelmaat naar de schuur, alwaar Carla, mijn motorrijwiel me smekend aankijkt om verschoond te worden.
U mag best weten; een tijdje geleden heb ik een regenpak aangedaan, in een vlaag van verstandsverbijstering. Om de plaatselijke wasstraat door te rijden, op mijn motorfiets. Maar u ziet het vast voor u: ik wist niet hoe gauw ik weer het stalen ros-met-twee-wielen moest starten; de roterende borstels waren niet wat Carla (jaja, mijn motorfiets heeft een naam) voor zich zag om ontdaan te worden van zand, stof en anderzijdse onwenselijkheden. Ze ging in protest en liet dat blijken middels een pruttelende en roggelende uitlaat. Nee, zulks zal ik Carla nooit meer aandoen en vertroetel haar sindsdien met een zachte borstel en lauwwarm water. En praat zachtjes tegen haar. In alle stilte.

En nu komt het, waarde lezer: ik bedacht bij het zien van dit bijzondere Geneva radio-machien; waarom niet in de schuur, op een plank, gekoppeld middels bluetooth aan m’n telefoon. Waardoor Cecilia Bartoli voortaan tijdens het poetsen, door de schuur galmt. Maar stelt u zich voor; in uw werkkamer, slaapkamer, keuken, caravan, kamper, strand, tuin en vult u zelf maar in.

Maar zonder gekheid op een stokje; vorig jaar kocht mijn tederbeminde wederhelft Cathleen een BlueTooth ‘ding’ en sloot het aan. Mijn eerste reactie was: ‘Wauw’. Ja echt, ik was even onder de indruk van een indringend ‘boem-bas’. Maar na vijf minuten verzocht ik haar: “Lief, mag het machien zachter?”. En na 10 minuten heb ik het ding in een bak afwaswater gelegd, waarna het met een bubbelende blub zonk. Wat een kl… geluid. Wat is dat toch, dat dit soort dingen een soort irritatie bij me oproepen. Zelfs mijn oormasker kon de irritatie niet wegnemen!

U begrijpt dus dat ik sceptisch was bij het zien van de Geneva Touring L dab/fm bluetooth radio. Edoch; mijn nieuwsgierigheid werd gestimuleerd en ik ben gaan luisteren. En warempel; na een uur stond het machien nog steeds aan! En ik zong mee met de muziek: Ramses Shaffy’s ‘zing-vecht-huil-bid-lach-werk en bewonder’ . Dat zegt toch voldoende? De ingebouwde batterij schijnt zo’n 30 speeluren mee te gaan, maar voor de zekerheid heb ik het snoer toch maar vast in het stopcontact gedaan. We kunnen natuurlijk niet hebben dat Carla plots in stilte gewassen wordt!

De Geneva Touring L DAB/Bluetooth kan ik u toezenden na overmaking van € 349,– en z’n kleinere broer Geneva Touring S gaat voor € 229,– over de virtuele toonbank. De radio’s zijn ook verkrijgbaar als ‘bluetooth only’. Op dit moment is er nog beperkte voorraad: de Touring L kunnen we in de witte en zwarte variant leveren. Overige kleuren vanaf 1 september.

Een mail naar: contact@audio21.eu met uw naam en adresgegevens volstaat.  De kleuren waar u uit kunt kiezen zijn wit, zwart, Rood, Cognac. De bediening is kinderlijk eenvoudig; zelfs ik kreeg er na 2 seconden geluid uit!

Specificatie Geneva Touring L:

 • DAB+ radio
 • FM radio
 • 6 Voorkeuzestations DAB+ en 6 FM
 • Bluetooth 4.1 A2DP
 • 3.5mm stereo audio ingang
 • Ingebouwde oplaadbare accu, speeltijd tot wel 30 uur
 • Een 3/4 dome tweeter
 • Een 3.5 woofer
 • 60 Hz – 20 kHz, crossover 5000 Hz
 • Digital Audio Processing
 • Hoogwaardige Klasse D versterker
 • Inclusief netspanningsvoeding
 • Op te laden via elke micro-USB powerbank / USB voeding
 • Standby power: minder dan 0,5 W
 • Beschikbaar in 4 uitvoeringen
 • Afmeting: Breedte x diepte x hoogte: 26 cm x 8 cm x 17 cm
 • Gewicht: 2,3kg
 • Prijs € 349,–

 

Specificaties Geneva Touring S+:

 • DAB+ Radio
 • FM radio
 • 6 Voorkeuzestations DAB+ en 6 FM
 • Bluetooth 4.1 A2DP
 • 3.5mm stereo audio ingang
 • Ingebouwde oplaadbare accu, speeltijd tot wel 20 uur
 • Neodymium luidsprekers
 • 100 Hz – 20 kHz
 • Hoogwaardige Klasse D versterker
 • Makkelijk te bedienen
 • Inclusief USB kabel voor opladen met een standaard USB poort of netspanningsvoeding
 • Op te laden via elke micro-USB powerbank / USB voeding
 • Standby power: minder dan 0,2 W
 • Geneva Touring S+
 • lengte: 4,5 cm Breedte 17 cm Hoogte: 10,5 cm
 • Gewicht: 0,95  Kg
 • Beschikbaar in 4 kleuren
 • Prijs € 229,–
Copyright © 2020 AUDIO21, Heerde, door Mark van Braam
Niets uit deze onderstaande informatie mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, website of openbaar gemaakt worden in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch of door fotokopieën, opname, of op enige andere manier, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van AUDIO21.