GamuT RS3i en Jadis DA88S

GamuT RS3i en Jadis DA88S
30 januari 2018 Mark van Braam
Mark van Braam
In Geen categorie

De GamuT top monitor luidspreker RS3i plaats ik niet elke dag, dat moge duidelijk zijn. Vandaag toog ik naar een klein plaatsje in de buurt van Den Haag, om een donkerbruin paar te koppelen aan de aldaar zijnde Jadis DA88S. En natuurlijk keek ik bedenkelijk naar de bank die nu pontificaal tussen deze top monitors staat. Maar aan de andere kant vind ik het ook wel super dat iemand z’n woonomgeving niet laat domineren door z’n prachtige audioset. Wellicht dat onbewust het ‘out of the box’ denken van de createurs van GamuT past bij deze bepaald niet standaard nieuwe eigenaren. Een behoorlijk aantal kubieke meters dienen gevuld te worden met aanwezigheid van de uitvoerende muzikanten en dat lukt in deze meer dan uitstekend.

De ontwerpers van GamuT zijn hartstochtelijke muziekliefhebbers en hebben de huidige modellenreeks gemaakt tot wat het thans is; onwerkelijk dichtbij de live-beleving. En in tegenstelling tot zeer veel andere merken, is een gevleugelde uitspraak: “we meten alles wat maar te meten is, maar het is niet de computer die het laatste woord heeft, maar altijd het menselijk oor”.

Eén van de vele leuke aspecten van dit merk is dat men prettig eigenzinnig is. En daarom past hun manier van denken en weergave zo goed in de collectie van AUDIO21.