Filmtip: Wild op de Veluwe

Filmtip: Wild op de Veluwe
2 januari 2019 Mark van Braam
In Geen categorie

Waarde lezer, deesz 2e januari van het jaar 2019 zijn we rustig aan begonnen. De eerste helft van de dag werd besteed om de twee demo’s van morgen voor te bereiden; een buizenversterker vergelijk en vroeg in de middag een tweetal draaitafels die aan de tand gevoeld gaan worden. Bij de laatste hebben we natuurlijk weer goed nagedacht en geanticipeerd op de smaak, de set en wensen van de luisteraar.
De tweede helft werd deels ingevuld met het kijken naar een film over de Veluwe; onze achtertuin. Maar eigenlijk is het ons aller achtertuin; want of u in Rotterdam woont, Maastricht of in het uiterste puntje van Groningen; de Veluwe is altijd op korte afstand bereikbaar. Hoewel relatief, natuurlijk. En de film is werkelijk de moeite waard; mits u van natuur houdt natuurlijk.
Regisseur Luc Enting, die afkomstig is uit Ede, heeft bijna drie jaar aan de film gewerkt. In deze tijd heeft hij verschillende dierenfamilies op de Veluwe gevolgd. In de film vertelt de Veluwe zelf haar verhaal: het natuurgebied is ontstaan in de ijstijd – zo’n 150.000 jaar geleden – en door de eeuwen heen uitgegroeid naar een groots natuurgebied met een rijke verscheidenheid aan leven. Wild gaat voornamelijk over de vossen, edelherten en wilde zwijnen op de Veluwe. Ook andere dieren als de raaf, buizerd en ijsvogel komen voorbij. Op een luchtige manier, neemt André van Duin u mee met het bezoek aan onze prachtige Veluwe.

KLIK OP DEZE LINK om naar de film te kunnen kijken. 

Copyright © 2019 AUDIO21, Wapenveld, door Mark van Braam