Filmtip: Chet Baker ‘My foolish heart’

Filmtip: Chet Baker ‘My foolish heart’
3 oktober 2018 Mark van Braam
In Geen categorie

Waarde lezer; ik voel het als een dagelijkse taak om u zo nu en dan te voorzien van ‘audio-talk’. Òf de nodige ‘audio-flauwekul’ (immers nemen we onszelf en het leven af en toe tè serieus). Òf zo nu en dan een ‘audio-tip’ over muziek of een film. Dit keer het laatste.
Gisteren kreeg ik onder ogen dat er eerdaags een filmpremière plaats vindt plaats in de bioscopen over Chet Baker. De film ‘My foolish heart’ gaat over zijn Chets dagen. Voor ondergetekende een herinnering voor altijd; 13 mei 1988. De dag dat hij uit het raam van een Amsterdams hotel was gelazerd. De film ‘My foolish heart’ laat z’n laatste dagen zien, volgens detective Lucas. Lucas ontmoet Chets laatste geliefde Sarah, vriend Simon en de verdachte bewonderaar Dokter Feelgood.

Detective Lucas raakt onder de indruk van de muziek en het levensverhaal van Baker die aan lager wal is geraakt. Terwijl Lucas steeds dieper afdaalt in Bakers duistere ziel wordt ook hij geconfronteerd met zijn eigen schaduwzijde. De hoofdrollen worden vertolkt door Gijs Naber (Lucas) en de Ierse muzikant en acteur Steve Wall (Chet Baker).

KLIK KLIK KLIK HIER OP voor een link naar de filmtrailer.

Copyright © 2018 AUDIO21, Wapenveld