Filmtip: Callas by Maria

Filmtip: Callas by Maria
14 september 2018 Mark van Braam
In Geen categorie

Waarde lezer, velen onder u weten dat ik een verfent bewonderaar ben van Maria Callas. En zojuist ontving ik een bericht van m’n tederbeminde wederhelft dat er een film over haar uit is gekomen. ‘Maria by Callas’.

De film vertelt het verhaal over het leven van de operazangeres Maria Callas en wat ik bijzonder vind is dat dit gebeurt aan de hand van nooit eerder vertoonde video’s en foto’s. De documentaire toont veertig jaar na haar dood persoonlijke Super 8-films, eigen live-opnames, intieme brieven en zeldzame archiefbeelden waarin Maria Callas voor het eerst in kleur achter de schermen te zien is.
Naast Callas zijn ook Aristoteles Onassis, Marilyn Monroe, Alain Delon, Yves Saint Laurent, J.F. Kennedy, Luchino Visconti, Winston Churchill, Grace Kelly en Liz Taylor te zien in de film. ‘Maria by Callas” is een intiem portret van de beroemdste sopraan uit de twintigste eeuw.

Dus zojuist heb ik twee kaartjes besteld. Maar wat leuk is; ik zie het aan de binnenkant van m’n ogen; we kunnen ook met z’n allen gaan! Een high-end-audio-rendez-vous in de bioscoop; het zou me wat zijn.

 

Copyright © 2018 AUDIO21, Wapenveld