Elpee tip: Madeleyne Peyroux ‘Dreamland’

Elpee tip: Madeleyne Peyroux ‘Dreamland’
6 augustus 2014 Mark van Braam
Mark van Braam
In Geen categorie

Vanochtend vroeg opgestaan, om 5 uur, om een half uur later, na enkele koppen koffie, de fiets te pakken en het bos in te fietsen. Met als enige doel om te kijken welke dieren zich zouden laten zien. De ‘oog-vangst’ is enkele marter-achtigen, vele konijnen, en drie keer iets veel groters. D
e derde keer stond ik aan de rand van een heideveld en was eigenlijk een beetje verdwaald. Dus stond stil om met mezelf te overleggen welke kant op te gaan. Toen ik achterom keek, stond ik praktisch oog in oog met 2 reeën, die me vragend aankeken wat ik in ‘hun’ domein te zoeken had. Dat vroeg ik mij op dat moment ook af. We hebben voor m’n gevoel een eeuwigheid, maar t zal werkelijk enkele minuten zijn geweest, elkaar aangekeken en daarna ging ik linksaf het bos in en zij rechtsaf de hei op.

Vandaar nu m’n ochtend ritueel; even luisteren naar mooie muziek en hoe toepasselijk ligt nu de nieuwe elpee ‘Dreamland’ van Madeleine Peyroux te draaien. Redelijk tot goede opname, maar zulks een prachtige muziek. Haar versie van ‘La vie en Rose’ is naar mijn mening een van de mooiste uitvoeringen van dit nummer.