Een Voltloze dag

Een Voltloze dag
7 juli 2022 Mark van Braam
In Geen categorie

Waarde lezer, vorige week werden wij verwittigd dat een deel van de straat een halve dag niet voorzien zou worden van stroom. Nada, niets dus. Vanochtend dan plots in het donker, geen koffie, geen muziek, waarlijk geen genoegen. Het blijkt maar weer eens hoezeer we afhankelijk zijn van stroom. En hoe vanzelfsprekend wij deze luxe vinden, als een zonnige dag in de zomer.
Een plotselinge oproep van een gemeente ambtenaar (waar ze wel constant voorzien werden van stroom), maakte toch nog een vruchtbare dag. De ontmoeting had te maken met overleg over een op stapel zijnde verbouwing.

Mijn tederbeminde wederhelft Cathleen had een pech. Tijdens het wasproces (van haar ijzeren 4-wielige ros) brak de antenne van haar auto af. Gelukkig was er een gelukje  dat er ergens in de kofferbak een metalen kledinghanger lag. En met wat stretch en buigwerk (van de hanger, niet van Cathleen) wist ze de radio op een miraculeuze manier te ‘bestromen’ met de benodigde signalen. Het klonk zowaar niet gek. Immers is haar autoradio van het analoge soort en niet een modernistische dap-machien. Maar een echte antenne klinkt toch beter. Net als bij audio; een echt goede kabel, laat de set beter en meer tot z’n recht komen. Het is me allemaal wat.

 

 

COPYRIGHT © 2022 AUDIO21, HEERDE, DOOR MARK VAN BRAAM