Dynavector Te Kaitora Rua: top element!

Dynavector Te Kaitora Rua: top element!
2 november 2015 Mark van Braam
In Geen categorie

Lang moeten wachten, maar vorige week dan eindelijk gearriveerd, de ‘Te Kaitora Rua’ van het Japanse Dynavector. Een top-draaitafel-element wat z’n plek heeft gekregen in de SME ‘V’ welke gemonteerd is op de Avid Sequel draaitafel.
Ik begrijp het dat het voor de lezer/luisteraar best lastig kan zijn, dat er zo vaak en zo veel geschreven wordt over de dure producten. Ook ik heb die neiging, maar hoop dat u het me kunt vergeven. Maar is dit aan de andere kant ook niet een deel van de hobby, om telkens te zoeken naar iets wat nòg bijzonderder is? Dit element is snel, neutraal, enorm dynamisch en heeft nergens overdrijvingen in het laag, midden of hoog. De adem van een zangeres is voelbaar aanwezig, de opzweping van een orkest met bijbehorend drama nog pregnanter en zo kan ik nog even doorgaan.
Inmiddels heb ik vele dure- en nog veel duurdere elementen in huis gehad, maar wat dit element zo speciaal maakt, is dat het niets ‘maakt’ van de muziek. Net zomin wij geen filter voor onze oren houden als we van een uitvoering of optreden genieten.