PLUTO AUDIO

ervaring is de wijsheid der dwazen

Mag je hier spreken van de mooist gemaakte- en klinkende draaitafels ter wereld? Of van de maximaal haalbare prestatiegrens van vinyl weergave? Wat mij betreft bestaat er niet zoiets als ‘het beste’, maar mooi is het zeker.
Pluto Audio is de creatie van Eddy Driessen, die in de Achterhoek met z’n nuchtere en romantische kijk op de wereld, in 40 jaar toegewerkt heeft om de top-draaitafels van de wereld te kunnen maken.
Wij zijn dan ook trots dat we z’n jongste creatie in onze collectie mogen begroeten, de 12A Black. Het is zo bijzonder om tijdens het opbouwen van de tafel te bemerken met hoeveel passie en doodgewone lol, we de tafel in ‘elkaar schroefden’. Hij schudde lachend z’n wijze hoofd toen ik hem ‘Michelangelo uut Hengelo’ noemde. En luisterend na het tunen van de verdere installatie hoorde ik plotseling uit Eddy’s mond: ‘niets meer aan doen Mark, het is goed zo…’.

Pluto black-201409

Pluto Audio 12A Black

Wij hebben in onze collectie de 12A Black, met de allerlaatste verbeteringen, waaronder het diamant lager. Een Pluto is een prachtige draaitafel, voor hen die dynamiek als een van de belangrijkste audio parameters achten. Deze tafel klinkt daarbij ook behoorlijk gloedvol en is rijk van klankstructuur. Net zo betoverend realistisch, zoals de toptafels van Avid of de Deco van Nottingham Analogue. Alsnog: nee, een ultiem analoog eindstation bestaat niet; net zoals je nooit kunt spreken van de mooiste wijn, prachtigste vrouw of lekkerste restaurant.

Bij ons direct te beluisteren met verschillende toonarmen en elementen.

Prijs: op aanvraag.