PLUTO AUDIO

ronder dan rond

Mag je hier spreken van de mooist gemaakte- en klinkende draaitafels ter wereld? Of van de maximaal haalbare prestatiegrens van vinyl weergave? Wat mij betreft bestaat er niet zoiets als ‘het beste’, maar ultra-goed is een understatement…
Pluto Audio is de creatie van Eddy Driessen, die in de Achterhoek met z’n nuchtere en romantische kijk op de wereld, in 40 jaar toegewerkt heeft om de top-draaitafels van de wereld te kunnen maken. Wij zijn dan ook trots dat we z’n jongste creatie in onze collectie mogen begroeten, de Pluto Audio 12A black mk2.

 

Pluto Audio 12A Black mk2

De Pluto Audio 12A black mk2 heeft recentelijk de mk1 vervangen. Gebleven is het diamant lager, welke overigens wel verbeterd is. De nieuw ontwikkelde ontkoppelingsvoeten uit eigen Pluto stal. De vernieuwde motor is volledig ontkoppeld opgehangen in de zwarte motorbehuizing en de optionele dubbele snaar pully drijft de 2 snaren aan.. De motor, voeding, elektronica zijn allen state-of-the-art.

Het wordt me wel eens gevraagd en voor de liefhebbers en kenners onder u een paar materialen die gebruikt worden, zodat u een glimp in de Pluto-keuken krijgt: Ebbenhout, Balsahout, Aluminium type 51, POM, Platinum, Zilver, Zilverstaal, Gouddraad, Magnesium, diamant, Rhodium, keramiek, e.a…

De geluidsmatige winst is een toename van de dynamiek en kracht en openheid. En wat me verbaasde, is dat de verfijning en eerlijkheid in klankkleur en klankrijkdom aangekomen zijn op het niveau: kan het nòg waarheidsgetrouwer?

Prijs Pluto Audio 12A black met koper plateau € 15.500,–