Documentaire tip: De ondergang van de Van Imhoff

Documentaire tip: De ondergang van de Van Imhoff
4 december 2017 Mark van Braam
In Geen categorie

Zoals u wellicht weet, is m’n lief Cathleen grafisch vormgever en met haar partner maakt ze ook korte filmpjes en leaders. Voor bedrijven, gemeentes, instellingen en omroepen. Om een idee te geven; kijk maar eens bij www.tiepes.nl. Met name door hun leaders komen er vanuit de televisiewereld opdrachten en dat heeft voor onderstaande dan weer het voordeel dat ze dan uitgenodigd worden voor premières van allerlei gadingen. Afgelopen zondag de premiere van een 3 delige documentaire en ik mocht voor de aankleding 🙂 ook mee. Heet zulks niet: ‘secundaire relatievoorwaarden’?

En ik weet het, dit alles heeft helemaal niets met audio te maken, maar ik vond de documentaire dusdanig boeiend en interessant, dat ik het u niet wilde onthouden. De première vond plaats in Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum.

Het gaat over een gebeurtenis in 1942 tijdens de 2e wereldoorlog, in de zeewateren van Sumatra, Nederlands Indië. Enkele kleinkinderen van mensen aan boord, nu 76 jaar geleden, wisten elkaar te vinden en zijn een langdurig onderzoek gestart over het hoe-en-waarom van het zinken van de Van Imhoff, een schip van de toenmalige KMP. In deze driedelige serie “De ondergang van de Van Imhoff” wordt de waarheid over de ramp alsnog verteld.

Te zien op zondag 10, 17 en 24 december om 20.15 uur op NPO2.