Diesis Caput Mundi in de maak

Diesis Caput Mundi in de maak
25 maart 2021 Mark van Braam
In Geen categorie

Er zijn dingen welke het vooruitzicht spannend maken. Dingen die ook bij ondergetekende, het hart sneller doet kloppen. Want een audiohart heeft z’n brandstof nodig.
Vanochtend ontving ik het bericht uit Italië dat de Diesis Caput Mundi in de laatste testfase is aangeland. Beloofd werd dat ergens na Pasen; (hoewel dat een breed begrip is; want wat is ‘ergens’…) de houten kisten gevuld zullen gaan worden en verscheept naar Heerde; uw exclusieve Diesis dealer. Voortaan dus als demo: Diesis Ludos, Diesis Aura, Diesis Caput Mundi. En niet geheel toevallig; laat dat nou uitstekend te combineren zijn met Nagra, Gryphon, Jadis en MastersounD!

Dus ja, van dit soort nieuws worden we blij! #ikkannietwachten!

 

 

DIESIS AUDIO: Caput Mundi

Voor het eerst in de audio geschiedenis werd er met de Caput Mundi een dipool voor de lage frequenties, gecombineerd met een compressie hoorn voor de midden en hoge frequenties gepresenteerd. Zoals elke Diesis luidspreker, verkrijgbaar in verschillende kleuren, handgemaakt en alleen de beste componenten die gekozen zijn. Clad 58 als basis voor de kast en Corian voor de hoorn. Geanodiseerd aluminium, rvs, hout en pvc zijn verwerkt in deze wonderbaarlijk goede speaker.
Het laag wat ongekleurd is en zo snel als een realistische bas maar zijn kan. Excellente detail en ruimtelijkheid en een ongekende articulatie. De concentrisch geplaatste compressie driver neemt het spectrum van 600 tot 25.000 Herz voor z’n rekening en dat is een vrijwel uniek gehanteerd systeem in de audio wereld. Het garandeert een super coherent geluidsbeeld en ruimtelijkheid.
De bijzondere manier van bouwen, maakt dat de beide papieren woofers één geheel zijn met de baffle. Ultieme stijfheid om een zo snel, zo transparant mogelijke laagweergave te genereren.

Het compleet ontkoppelde cross-over is gesplitst voor de laag- en hoogweergave. Geschikt gemaakt voor desgewenst bi-wire en/of bi-amping. Met de grootste precisie geselecteerd om hun werk te kunnen doen. Uiteindelijk hebben we het over een 3,5 weg systeem.

Rendement 97 dB
Impedantie 6 Ohm
Frequentiebereik 37 tot 26.000 Herz bij +/- 8dB
Minimaal versterker vermogen 10 Watt
Crossoverfrequentie 150 Herz, 600 Herz en 6.500 Herz
Afmeting diepte x breedte x hoogte: 51 x 36 x 137 cm
Gewicht 115 kg per stuk
Garantie: 10 jaar

Copyright © 2021 AUDIO21, Heerde, door Mark van Braam.