Nieuws: Diesis audio ‘Caput Mundi’

Nieuws: Diesis audio ‘Caput Mundi’
16 april 2021 Mark van Braam
In Geen categorie

Zéér gewaardeerde lezer, vandaag het verlossende telefoontje van een jongedame vanuit een vrachtwagen. Neen, nimmer zal mijn tederbeminde wederhelft het in haar hoofd krijgen om achter het stuur te kruipen van zulks een grotesk machien. Het bleek Jolanda te zijn. “Twee grote kisten meneer, ik hoop voor u dat u hulp heeft”, waren haar woorden. Eindelijk, eindelijk, eindelijk. Dames en heren, mag ik u presenteren:
Diesis Audio ‘Caput Mundi’.

En als je dan de vrachtwagen inkijkt vanaf straatniveau, dan lijken de kisten eigenlijk wel-te-doen. Maar waneer ze van de laadklep op straat staan, lijken ze vastgenageld te zitten aan het straatplaveisel. Lieve help! Ik lees op het etiket 168 kilogram per kist. En dat is een flink stuk zwaarder dan mijn schoonmoeder, maar dat is een terzijde. Gelukkig is er altijd een buurman die welwillend z’n hoofd schuddend, een handje helpt en staan ze al spoedig in de grote luisterruimte. Pragmatisch ingepakt, stukje voor stukje uit hun maatpak-kist lukt het me al snel ze naast de line-up van morgenochtend te krijgen. De eerste noten; welke versterker, Nagra of Gryphon; ach het maakt niet uit. De eerste week 27/7 op een gemiddeld geluidsniveau.

Interesse om te komen luisteren? Jazeker, dat is mogelijk, vanaf vrijdag de 23ste durf ik het aan. Op afspraak, dat moge duidelijk zijn.

 

Copyright © 2021 AUDIO21, Heerde, door Mark van Braam. En wellicht denkt u nog eens na over de uitspraak van de Engelse romanschrijver Aldous Huxley. Òf was het toch zo dat Nietzsche eerder was  met die woorden naar z’n kameraad Wagner… Hoe dan ook:
“Na de stilte komt muziek het dichtst bij het zeggen van het onzegbare”.