Die mooie zomer

Die mooie zomer
12 juli 2018 Mark van Braam
Mark van Braam
In Geen categorie

Waarde lezer,

Het schijnt dat aangespoord door onze reis naar Italië met Wolfgang, velen onder u inmiddels hierdoor ook een reis aan het plannen zijn. Met u meedenkende ben ik eens in wat internationale verkeersregels gedoken. En kwam hierdoor in aanraking met een aantal opmerkelijke spelregels.
Wist u bijvoorbeeld dat in Amerika de regels per staat, behoorlijk verschillend kunnen zijn? In de staat Tennessee is het verboden om vanuit een rijdend voertuig te jagen. Maar…. een uitzondering is dat dit jagen wèl toegestaan is vanuit een rolstoel! En in de staat Kentucky is het voor vrouwen verboden om in een bikini op de snelweg te rijden. Maar… de uitzondering is dat dit wel toegestaan wordt, mits er minimaal 2 agenten in dezelfde auto aanwezig zijn of indien de vrouw in kwestie een knuppel bij zich draagt. En in Colorado is het niet toegestaan om op zondag in een zwarte auto te rijden. Ook prachtig opmerkelijk is Minnesota; het is er niet toegestaan om een gorilla op de achterbank te vervoeren. U kunt het maar beter vooraf weten; stel dat uw tederbeminde wederhelft een gorilla dacht te gaan importeren vanuit Minnesota.

Maar gelukkig is het in Europa wat normaler; alsnog… In Denemarken is het wettelijk verplicht om onder uw auto te kijken vòòr vertrek. Het kan namelijk zo zijn dat iemand onder uw auto ligt te slapen. En mocht u in Denemarken worden aangehouden met meer dan 2 promille alcohol in uw vloeiende bloed, dan wordt uw auto in beslag genomen en geveild. En de opbrengsten vloeien daarna in de schatkist.
En in Frankrijk kunt u uw flitsverklikkers beter uit het raam gooien, voordat u met gezwinde spoed richting de Bourgogne rijdt; bij controle krijgt u een boete van € 1.500,—. Dus u ziet; te hard rijden in Frankrijk loont, mits u mijn advies opvolgt! En rijdt u door naar Spanje, dan adviseer ik u om uw boete binnen 15 dagen te betalen; u krijgt dan een korting van 50%. Dat is dan best weer interessant; hoe meer u te hard rijdt; hoe hoger de korting.
Mocht u het lastig vinden om te stoppen met roken, ga dan naar Noorwegen of naar Griekenland. Of naar beide landen. Het is er het bij wet verboden om te roken in de auto! Dus hoe meer kilometers in die landen maakt, vult u het zelf in…
Maar de mooiste regel vind ik toch wel in Zuid-Afrika gelden; dieren hebben in het verkeer altijd voorrang. Ook al komen ze van links. En zeg nou zelf; die had u niet zien aankomen.

U kunt natuurlijk ook beslissen om uw zuurverdiende pecunia niet aan vakanties besteden. Want wat dacht u van een aantal zomerse audio aanbiedingen (KLIK KLIK KLIK) die u kunt vinden bij uw eigen AUDIO21. Wat u ook gaat beslissen; ik wens u uit de grond van m’n hart een fijne vakantie 🙂

Copyright © 2018 AUDIO21, Wapenveld