Show nieuws: Day of DAC’s op 13 oktober

Show nieuws: Day of DAC’s op 13 oktober
10 oktober 2018 Mark van Braam
Mark van Braam
In Geen categorie

Waarde lezer, had ik het beter kunnen benoemen als: ‘battle of the dac’s’? Hoe dan ook; op zaterdag 13 oktober gaan we iets bijzonders doen. In het kort; de bedoeling is dat u uw eigen DAC meebrengt en deze sluiten we aan op een set in onze winkel. Daarna gaan we uw DAC vervangen door de DAC van Jadis: de JS2 mkIII.

De Jadis JS2 mkIII is een DAC van het ‘buizen’ type en dan begrijpt u direct de link met AUDIO21. De ingangen zijn een SPdif, AES/EBU, optisch en een USB. Geheel gebalanceerd opgebouwd met XLR ingangen en XLR uitgangen. Het uiterlijk is direct herkenbaar als Jadis, 13 kilogram en een verbruik van 22 Watt. En waarom ben ik zo enthousiast? Zeer dynamisch, gloedvol, een on-digitaal geluid met een enorme stage: diepte, hoogte en breedte. Kom maar luisteren en u begrijpt het direct.

Het gaat me er niet om elkaar de loef af te steken; of in een ‘welles-nietes’ aan te belanden. Wat u beter of mooier vindt; daarover gaan we niet in discussie; laten we slechts naar de verschillen luisteren en dan mag u zelf bedenken wat u vindt. Gewoon als audioliefhebbers en muziekliefhebbers onder elkaar, een ‘A-B’ vergelijk doen.
De Jadis JS2 mkIII gaat over de toonbank voor € 6.270,— en dat is geen kattenpis, maar voor de meesten onder u wel bereikbaar. Het is me om het even of u uw DAC van € 900,— meebrengt of € 80.000,—.

De set die we gaan inzetten is weer een hele bijzondere. De luidsprekers zijn de YB’s van Estelon, bekabeling van Nordost, de CD drive is de Jadis JD2, de voorversterker is de Jadis JPL mk2 en de eindblokken eveneens van Jadis, de JA30.

Lijkt het u wat om hieraan uw medewerking te verlenen? Dat kan door zich op te geven via mail: contact@audio21.eu en dan bespreken we een globaal tijdstip.

Copyright © 2018 AUDIO21, Wapenveld
Niets uit deze bovenstaande informatie mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, website of openbaar gemaakt worden in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch of door fotokopieën, opname, of op enige andere manier, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van AUDIO21.